AcasăStiri generaleBuzău: Reţinut de poliţişti pentru furt calificat din locuinţă prin 'metoda pomana'

Buzău: Reţinut de poliţişti pentru furt calificat din locuinţă prin ‘metoda pomana’

Un bărbat din judeţul Vaslui a fost reţinut de poliţişti, fiind bănuit că ar fi furat bani din locuinţa unei persoane vârstnice, recurgând la ‘metoda pomana’, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Potrivit sursei citate, bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi intrat în casa femeii, o buzoiancă în vârstă de 88 de ani, şi, profitând de neatenţia acesteia, i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei.

‘Din cercetări s-a stabilit faptul că în ziua de 9 iunie, bănuitul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vaslui, sub pretextul de a-i oferi bani de pomană, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, i-a înmânat o bancnotă de 200 de lei pentru a o schimba în 2 bancnote de 100 de lei şi profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei’, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Reprezentanţii IPJ Buzău precizează că fapta a fost sesizată în data de 11 iunie de către persoana vătămată, iar în cursul zilei de 15 septembrie poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi şi Brăila, l-au depistat pe bărbatul bănuit de furt şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat vineri Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks