Compania de transport urban de călători din municipiul Râmnicu Vâlcea a primit, luni, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, 16 autobuze noi alimentate cu gaz natural comprimat, astfel că flota care asigură transportul în comun va avea 23 de astfel de autovehicule ecologice, au informat reprezentanţii primăriei.
‘Cele 16 vehicule au motorizări ecologice bazate pe gaz natural comprimat, au lungimea de 12 metri, o capacitate totală de transport de 101 pasageri, au sistem de climatizare adaptat oricăror temperaturi externe, reţea de camere de supraveghere video, modalităţi de comunicare video şi sonore, interne şi externe, prin care se anunţă traseul, staţia care urmează şi alte informaţii importante, validatoare de card de călătorie sau carduri bancare şi sunt adaptate persoanelor cu dizabilităţi prin rampă de acces şi funcţia de ‘kneeling’, respectiv înclinarea autobuzului pe partea dreaptă până la alinierea podelei acestuia cu bordura trotuarului’, au transmis reprezentanţii Primăriei Râmnicului.
Edilii râmniceni au precizat că noile autobuze urmează să intre pe traseu peste câteva săptămâni, după îndeplinirea tuturor formalităţilor administrative, în cadrul aceluiaşi proiect – ‘Alinierea parcului ETA S.A. la cerinţele dezvoltării durabile’, operatorul de transport în comun din Râmnic urmând să mai primească anul acesta şi 12 autobuze de dimensiuni mai mici.
Operatorul de transport în comun din Râmnic mai are în dotare încă şapte autobuze alimentate cu gaz comprimat, care au fost achiziţionate la începutul anului 2021 în cadrul unui alt proiect cu finanţare europeană, tot pe fonduri europene.
Municipalitatea mai are în derulare şi un proiect ce urmăreşte modernizarea celor 90 de staţii de călători din oraş, prin dotarea cu adăposturi moderne, prioritizarea transportului public prin managementul adaptiv al traficului rutier, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul ETA S.A. AGERPRES / (AS – autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă)