AcasăStiri generaleVâlcea: Teatrul 'Anton Pann' deschide noua stagiune cu spectacolele 'Portugalia' şi 'Fata...

Vâlcea: Teatrul ‘Anton Pann’ deschide noua stagiune cu spectacolele ‘Portugalia’ şi ‘Fata moşului şi fata babei’

Râmnicu Vâlcea, 23 sep/ Agerpres / – Teatrul ‘Anton Pann’ din municipiul reşedinţă deschide în acest sfârşit de săptămână noua stagiune cu două premiere – spectacolul de păpuşi ‘Fata moşului şi fata babei’ şi spectacolul ‘Portugalia’ de Zoltán Egressy.

Reprezentanţii instituţiei teatrale vâlcene au precizat că noua adaptare a poveştii lui Ion Creangă este pusă în scenă de Florin Iftode, care semnează regia, şi Gelu Risca, care s-a ocupat de decoruri, cei mici fiind invitaţi să vadă ce surprize le-au pregătit cei doi împreună cu păpuşarii de la Anton Pann, sâmbătă, începând cu ora 10:30, în sala Studio.

Tot sâmbătă, de la ora 19:00, pe scena mare a teatrului vâlcean va fi prezentat în avanpremieră şi noul spectacol pe care actorii de la ‘Anton Pann’ l-au pregătit pentru iubitorii de teatru din Vâlcea adulţi. Portugalia este o comedie amară scrisă de dramaturgul maghiar Zoltán Egressy, pusă în scenă la Vâlcea de directorul teatrului vâlcean, Octavian Costin, care îşi face astfel şi debutul ca regizor de teatru.

‘Piesa dramaturgului maghiar, Zoltán Egressy, ne duce undeva departe de Budapesta, în Irgács, un sat sărac, cu oameni săraci, dar cu vise frumoase. (…) Tavi Costin a construit un spectacol captivant care, atât prin jocul actorilor, decor şi de tot ceea ce presupune realizarea unui spectacol, să vă introducă cu adevărat în atmosfera specifică unui sat, nu numai din Ungaria, un sat al timpului nostru în care oamenii nu îndrăznesc să viseze prea mult’, au precizat reprezentanţii Teatrului Anton Pann.

Premiera spectacolului ‘Portugalia’ va avea loc duminică, de la ora 19:00, din distribuţie făcând parte actorii Bianca Cuculici, Ştefan Pavel, Radu Constantinov, Kostas Mincu, Constantin Dogioiu, Andrei Cătălin, Cătălina Sima, Cosmin Pană, Réka Szász, Tudor Andronic şi Alexandru Beteringhe. Scenografia este semnată de Mădălina Mihai, o tânără de 25 de ani din judeţul Arad care este la cea de-a doua colaborare cu teatrul vâlcean, pentru care a mai realizat decorurile spectacolului cu care actorii vâlceni au încheiat stagiunea 2021-2022 – ‘Omul care aduce ploaia’.

Spectacolul ‘Portugalia’ are o durată de aproximativ două ore şi este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks