AcasăStiri generaleCeremonii de deschidere a noului an universitar, la facultăţile Universităţii din Bucureşti

Ceremonii de deschidere a noului an universitar, la facultăţile Universităţii din Bucureşti

Mai multe facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au organizat vineri ceremonii de deschidere a noului an universitar 2022 – 2023.

Potrivit unui comunicat de presă al UB, fiecare dintre cele 19 facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.

Astfel, vineri, reprezentanţii Facultăţii de Drept, alături de prof. univ. dr. Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, de dr. Marian Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, de prof. univ. dr. Agnes Roblot-Troizier, directorul Şcolii de Drept de la Sorbona (Universitatea Paris 1 Pantheon-Sorbona), de Julien Chiappone-Lucchesi, consilier de cooperare şi acţiune culturală în cadrul Ambasadei Franţei în România şi director al Institutului Francez din România, i-au aşteptat pe tinerii studenţi în Aula Magna a Facultăţii de Drept pentru a le ura bun venit în noul an universitar.

Acestora li s-au alăturat prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor în Drept şi ai ELSA.

Tot vineri, Facultatea de Matematică şi Informatică i-a aşteptat pe studenţi la evenimentul de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Amfiteatrul R3 al Facultăţii de Chimie.

Duminică va avea loc ceremonia de deschidere a noului an universitar pentru studenţii Facultăţii de Teologie Romano-Catolică.

Seria ceremoniilor de deschidere a anului universitar 2022-2023 va continua luni cu evenimentele organizate de Facultăţile de Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geologie şi Geofizică, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Limbi şi Literaturi Străine, Litere şi Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii Facultăţii de Geografie îi aşteaptă pe studenţi la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Aula Magna a Facultăţii de Drept, iar reprezentanţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială în complexul din Panduri al Universităţii din Bucureşti.

De asemenea, va avea loc şi festivitatea organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul în Amfiteatrul ‘Ioan G. Coman’, precum şi cea organizată de Facultatea de Istorie, în Amfiteatrul ‘Nicolae Iorga’.

Tot luni, Facultatea de Administraţie şi Afaceri va organiza evenimentul de deschidere a anului universitar 2022-2023 în Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti, în timp ce festivitatea organizată de Facultatea de Ştiinţe Politice va avea loc începând cu ora 16.00 în Aula Magna a Facultăţii de Drept.

Seria evenimentelor organizate cu prilejul noului an universitar se va încheia marţi cu festivitatea Facultăţii de Teologie Baptistă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks