AcasăStiri generaleISU Alba: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia...

ISU Alba: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare – Roşia Montană a scăzut cu 135 cm

Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare de la Roşia Montană a scăzut cu 135 de centimetri, conform măsurătorilor efectuate marţi dimineaţă de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, iar acţiunea de evacuare a apei continuă.

‘Se continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicolă cu trei motopompe de mare capacitate, o motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar două motopompe vor interveni, la nevoie, pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană (zona locuită). S-a realizat refularea cu patru motopompe însă, din cauza riscului de inundaţii în aval, s-a revenit la refularea cu trei motopompe. Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 135 cm (faţă de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe), conform măsurătorilor efectuate în această dimineaţă de reprezentanţii SGA’, a informat ISU Alba.

La faţa locului acţionează pompieri din mai multe judeţe, dar şi jandarmi, poliţişti, militari, specialişti de la Apele Române şi de la alte instituţii abilitate.

Sursa citată a mai arătat că, în ultimele 24 ore, la staţia meteorologică Roşia Montană s-au înregistrat precipitaţii de 15 l/mp. AGREPRES/ (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks