AcasăStiri generaleIGPR: 73 de persoane sancţionate pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise

IGPR: 73 de persoane sancţionate pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise

Poliţia Transporturi a constatat, în cadrul acţiunii ‘Rail Action Week’, 29 de infracţiuni, 73 de persoane fiind sancţionate contravenţional pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise.

‘În perioada 26 septembrie – 3 octombrie, poliţiştii secţiilor regionale de la Poliţia Transporturi au desfăşurat acţiunea ‘Rail Action Week’, care s-a derulat la nivel european, sub egida RAILPOL. Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor partenere, au verificat 1.490 de persoane şi 1.224 de autovehicule, în zona a 613 treceri la nivel cu calea ferată’, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, au fost testaţi pentru detectarea consumului de alcool 76 de mecanici de locomotivă şi 180 de alte persoane cu atribuţii pe linie de siguranţă feroviară. Consumul de alcool a fost confirmat într-un singur caz.

‘Pe parcursul activităţilor, au fost semnalate patru distrugeri aduse echipamentelor de semnalizare şi echipamentelor esenţiale pentru siguranţa traficului feroviar. Totodată, au fost efectuate 310 verificări în zone de siguranţă considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.)’, arată sursa citată.

Împreună cu pompieri de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost efectuate 32 de controale ale unor transporturi feroviare de mărfuri periculoase, nefiind constatate nereguli.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de patrulare în staţiile de cale ferată, fiind întreprinse 156 de măsuri de informare a călătorilor cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar şi a celor care vizează zona de siguranţă feroviară.

Au mai fost desfăşurate 97 de activităţi de informare, precum şi 201 alte activităţi informativ-educative şi/sau instruiri pentru personalul CFR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks