Acasă93Iaşi: Eveniment de lansare a emisiunii de timbre 'Regii României Mari. Centenarul...

Iaşi: Eveniment de lansare a emisiunii de timbre ‘Regii României Mari. Centenarul Încoronării’

Primăria Iaşi a găzduit, marţi, evenimentul de lansare şi introducere în circulaţie a emisiunii de mărci poştale ‘Regii României Mari. Centenarul Încoronării’, eveniment înscris în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul celei de-a XXXI-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului.

Directorul general al Romfilatelia SA, Cristina Popescu, a afirmat în cadrul evenimentului că timbrul este un adevărat ambasador care depăşeşte cu mult graniţele ţării şi nu are niciun fel de barieră în timp, dar şi din punct de vedere geografic.

‘Romfilatelia introduce această emisiune de mărci poştale dedicată regilor României, ‘Centenarul Încoronării’, printr-o serie de patru mărci poştale, o coliţă dantelată şi un plic care va fi introdus în circulaţie astăzi (marţi – n.r.) cu ştampila municipiului Iaşi. Este un moment important pentru că toate mărcile poştale se pot regăsi în colecţiile personale şi încearcă să păstreze în patrimoniul filatelic românesc şi în istoria noastră momente ale unei perioade destul de agitate’, a declarat Cristina Popescu, în timpul evenimentului.

Edilul Mihai Chirica a arătat că Primăria Iaşi şi-a dorit să aniverseze Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria prin găzduirea lansării acestei emisiuni de mărci poştale.

‘La 15 octombrie 1922 a avut loc la Alba Iulia Încoronarea Regelui Ferdinand I al României şi a Reginei Maria a României, un eveniment de o însemnătate istorică deosebită pentru naţiunea noastră. În ziua de 31 mai 2018, la Castelul Peleş, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a conferit Municipiului Iaşi titlul de Oraş Regal, ca recunoaştere a faptului că urbea noastră a fost Capitala Regatului României în perioada 1916-1918, în contextul participării intense a ţării noastre la Primul Război Mondial. Iaşul a fost locul în care şi-au găsit pe atunci sediile Legislativul, Executivul şi Armata Regală a României’, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul evenimentului, Mihai Chirica i-a înmânat titlul de ‘Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi’ Cristinei Popescu, director general al Romfilatelia SA, pentru ‘promovarea valorilor culturale ieşene şi implicarea deosebită în Programul Centenar al municipalităţii ieşene’.

În cadrul aceluiaşi eveniment a fost prezentat şi vizionat filmul documentar ‘Regele Mihai: Drumul către casă’, realizat de producătorul american de origine română John Florescu. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks