AcasăStiri generaleVâlcea: Primarul Râmnicului propune acordarea de ajutoare financiare proprietarilor apartamentelor de la...

Vâlcea: Primarul Râmnicului propune acordarea de ajutoare financiare proprietarilor apartamentelor de la mansarda arsă în aprilie

Conducerea municipalităţii râmnicene le propune proprietarilor celor 11 apartamente afectate de un incendiu izbucnit la mansarda unui bloc din municipiul reşedinţă în luna aprilie a acestui an un ajutor financiar în schimbul semnării de către aceştia a acordului de demolare a întregii construcţii rămase deasupra etajului patru.

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, s-a întâlnit miercuri seara cu locatari din blocul respectiv în vederea găsirii unei soluţii în condiţiile în care reconstrucţia apartamentelor de la mansardă nu este posibilă, iar celelalte apartamente din imobil sunt afectate în permanenţă la intemperii.

‘Primarul Gutău a venit cu o soluţie care să fie în avantajul tuturor părţilor implicate: semnarea unei Convenţii prin care municipalitatea se obligă să acorde, în decurs de maxim un an, un sprijin financiar fiecărui proprietar al apartamentelor de la mansardă în schimbul acordului tuturor proprietarilor de demolare a întregii mansarde, primăria urmând să construiască, până la venirea primelor ninsori, un acoperiş în două ape, aprobat deja prin HCL nr. 153/2022’, au transmis reprezentanţii municipalităţii râmnicene.

Edilul şef a precizat că primăria se angajează să facă demersuri şi pe lângă forurile judeţene şi centrale pentru a obţine fonduri pe situaţii de urgenţă, iar în situaţia în care nu se va reuşi, plata acestor ajutoare promise se va face din bugetul local.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii au transmis că soluţia primarului Gutău a fost acceptată de locatarii afectaţi de această situaţie, în perioada următoare, juriştii din cadrul primăriei şi avocaţii celor afectaţi urmând să se pună de acord pentru concretizarea acestei soluţii, astfel încât, în cel mai scurt timp, Convenţia să fie supusă aprobării Consiliului Local, iar protecţia celor 40 de apartamente până la etajul al patrulea să fie asigurată până la venirea iernii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks