Acasă93Maramureş: Pârtia olimpică din staţiunea montană Borşa, omologată de Federaţia Internaţională de...

Maramureş: Pârtia olimpică din staţiunea montană Borşa, omologată de Federaţia Internaţională de Schi şi Snowboard

Pârtia olimpică din staţiunea montană Borşa (Munţii Pietrosul Rodnei) a fost omologată de Federaţia Internaţională de Schi şi Snowboard, iar astfel aici vor fi putea fi organizate competiţii sportive, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

‘Pârtia de schi din staţiune a fost omologată, iar din acest an avem ocazia să organizăm competiţii interne. Probabil din acest sezon vom avea o primă competiţie pentru juniori, iar de anul viitor o altă competiţie pentru seniori. De asemenea, avem în vedere un calendar competiţional care să intre în vigoare de anul viitor, fireşte cu ajustările care ar putea apărea pe parcurs’ a spus Sorin Timiş.

Conform acestuia, pârtia olimpică omologată va putea găzdui competiţii de slalom uriaş masculin şi feminin, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, respectiv slalom special masculin şi feminin pentru adulţi cât şi pentru copii.

Pârtia de schi olimpică Borşa este cotată cu un nivel de dificultate ridicat, lungimea fiind de 2.980 metri, diferenţa de nivel 650 metri. Pârtia roşie, una dintre cele mai folosite, are instalaţie nocturnă şi tunuri fixe pentru a produce zăpadă artificială. Transportul este asigurat de 54 gondole, fiecare a 8 persoane.

Alături de pârtia olimpică Borşa, în zonă mai funcţionează pe durata iernii alte două pârtii private de schi de dimensiuni mult mai reduse. AGERPRES / (A – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks