Legea avertizorilor de integritate are la bază o directivă a Uniunii Europene cu care trebuie pusă în acord, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.
‘Legea avertizorilor de integritate are la bază o Directivă a Uniunii Europene. Deci noi, practic, cu această lege nu putem decât să fim aliniaţi la directiva UE şi să respectăm întocmai condiţiile de anonimitate pe care le solicită directiva UE, să respectăm întocmai stabilitatea în funcţie a celor care sunt avertizori de integritate. Deci aici, sigur, sperăm că la reexaminare şi după rediscutarea în Comisia juridică, legea să fie pusă de fapt în acord cu directiva UE’, a declarat Boloş la Parlament, unde a fost prezent la Comisia de afaceri europene.
El a atenţionat că Legea avertizorilor este parte a unui ‘jalon sensibil’ din PNRR.
‘Este parte a Cererii de plată nr. 2, şi este jalon sensibil. În cererea de plată nr. 2 avem Legea avertizorilor de integritate, de o parte, şi decarbonarea, pe de altă parte, pe care nu avem cum să le discutăm decât în mod transparent şi să găsim soluţii dintre cele mai raţionale, pentru că în joc sunt, să nu uităm, sunt 2,8 miliarde de euro, banii României’, a argumentat ministrul Marcel Boloş.