Acasă55Stroe (PNL): Dîncu avea anumite opinii 'nu tot timpul convergente cu poziţia...

Stroe (PNL): Dîncu avea anumite opinii ‘nu tot timpul convergente cu poziţia statului român’

Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu avea anumite opinii ‘nu tot timpul convergente cu poziţia statului român’, iar acestea i-au afectat prestaţia cel puţin din punct de vedere public, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.

Întrebat la Parlament dacă s-a resimţit la nivelul coaliţiei guvernamentale motivul invocat de Vasile Dîncu pentru demisie, respectiv ‘imposibilitatea colaborării’ cu preşedintele Klaus Iohannis, Ionuţ Stroe a afirmat că a auzit pentru prima oară de acest lucru, în schimb ‘au existat anumite opinii nu tot timpul convergente’ ale fostului ministru cu cele ale premierului sau şefului statului.

‘Este, şi cred şi pentru dumneavoastră, prima oară când auziţi de asemenea imposibilitate de a comunica cu preşedintele Klaus Iohannis. Ceea ce am observat noi, într-adevăr, sunt anumite opinii nu tot timpul convergente cu poziţia statului român până la urmă, nu neapărat cu persoana preşedintelui Klaus Iohannis, opinii care diferă faţă de cele ale premierului, de cele ale şefului statului, lucru care în mod evident, aş spune, au afectat prestaţia cel puţin din punct de vedere public a ministrului Dîncu şi care, la vremea respectivă, au trebuit lămurite atât public, cât şi în discuţii interne’, a precizat Stroe.

Potrivit acestuia, PNL doreşte continuitate în acţiunea guvernamentală, stabilitate şi responsabilitate.

‘Dacă stăm în prag de iarnă, cu crize suprapuse în domeniul energiei, inflaţiei, securitate, să repornim dialogul politic, (…) cred că ne înşelăm cu toţii şi s-ar putea să pierdem timp preţios numai pentru a da o abordare cât mai responsabilă a iernii care va începe în scurt timp. (…) Nu cred că-şi permite cineva o perioadă lungă de renegocieri politice sau o reaşezare sau schimburi la nivel guvernamental. Premierul menţine această linie de ceva vreme, insistă de fiecare dată în declaraţiile publice pentru a da această stabilitate şi continuitate şi fluidizare a actului guvernamental. Nu cred că dacă o să se lungească această perioadă de 45 de zile la Ministerul Apărării, deschizând altă perioadă de renegocieri politice, ar face bine cuiva’, a explicat deputatul liberal.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că a demisionat din funcţie invocând ‘imposibilitatea colaborării’ cu preşedintele Klaus Iohannis.

‘Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României’, a transmis Dîncu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks