Acasă55Cristian Seidler (USR): Solicităm demisia ministrului Lucian Bode

Cristian Seidler (USR): Solicităm demisia ministrului Lucian Bode

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, marţi, că Lucian Bode trebuie să plece din funcţia de ministru de Interne, după ce Comisia de etică a Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ a publicat rezultatele evaluării asupra tezei sale de doctorat, argumentând că preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ‘dacă trei fraze au fost plagiate, politicianul trebuie să plece’.

‘Văzând decizia de astăzi a Comisiei de etică a UBB, solicităm demisia domnului Bode. Vă aduc aminte de standardul setat chiar de preşedintele României, care a afirmat că dacă un politician plagiază chiar şi trei fraze, atunci trebuie să plece din funcţia publică. Iată, 1.925 de cuvinte, asta raportat doar la fragmentele sesizate, care vă aduc aminte reprezintă aproximativ 10% din lucrarea de doctorat a domnului Bode, au fost constatate ca fiind plagiat. Asta în condiţiile în care aceeaşi Comisie de etică a UBB aceasta nu s-a aplecat asupra problemelor de calitate a lucrării’, a declarat Seidler, la Parlament.

Potrivit acestuia, nu a fost evaluată întreaga lucrare de doctorat.

‘Înseamnă 3% din lucrare plagiată, conform constatării Comisiei de etică a UBB, că restul lucrării de doctorat este curată? Nu, pentru că, aşa cum ne spune comisia UBB, au analizat doar ceea ce a fost sesizat, iar strict cantitativ sesizarea se referă la primele 20 de pagini din lucrarea de doctorat a domnului Bode, ceea ce reprezint aproximativ 10% din întreaga lucrare de doctorat. Dar chiar şi aşa, încă odată, domnul Iohannis spunea 3 fraze dacă au fost plagiate, politicianul trebuie să plece. Iată, aşadar, domnul Bode trebuie să plece. (…) Doctor sau nu, asta rămâne de decis de către instanţă. Dacă a plagiat 3% e foarte mult, raportat la 10 % din întreaga lucrare’, a susţinut Seidler.

Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca a făcut publice concluziile analizei Comisiei de etică a UBB asupra tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, constatându-se că există ”o serie de abateri de la bunele norme de publicare – erori de citare şi unele fragmente plagiate”.

În replică, Bode susţine că lucrarea ‘este în regulă’, ‘titlul de doctor acordat în anul 2019 este menţinut’, el precizând că va revizui erorile constatate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks