Acasă93Vrancea: Delegaţie a Crucii Roşii Internaţionale în vizită la Focşani pentru a...

Vrancea: Delegaţie a Crucii Roşii Internaţionale în vizită la Focşani pentru a evalua situaţia refugiaţilor ucraineni

O delegaţie a Federaţiei Internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie (IFRC) s-a aflat marţi, la Focşani, în vizită la Crucea Roşie Vrancea, pentru a evalua situaţia refugiaţilor ucraineni.

Membrii delegaţiei au vizitat în cursul zilei Magazinul Social, care funcţionează în incinta Centrului de Primire a Refugiaţilor încă din primele zile ale războiului, atunci când primii refugiaţi au sosit în Vrancea, cât şi Centrul de Zi ‘Acasă pentru Ucraina’, amenajat în această vară la sediul Crucii Roşii Vrancea.

‘Peste 1.000 de refugiaţi au fost înregistraţi în Vrancea de la începutul conflictului, dar numărul persoanelor care s-au oprit în Vrancea chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp este mult mai mare. Astăzi mai sunt în Vrancea circa 130-140 de refugiaţi ucraineni înregistraţi, găzduiţi majoritatea la persoane private. O dată pe săptămână, uneori chiar mai des, refugiaţii ucraineni ajung la Magazinul Social pentru a se aproviziona cu produse de strictă necesitate. Aprovizionarea magazinului se face cu produse oferite de Crucea Roşie Română, dar şi cu ajutorul unor sponsori pe care reuşim să îi identificăm la nivel local şi cărora le mulţumim din suflet pentru implicare’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean.

În Magazinul Social refugiaţii pot găsi alimente, produse de igienă, apă, îmbrăcăminte şi chiar medicamente.

Membrii delegaţiei IFRC s-au interesat îndelung de activitatea Crucii Roşii Vrancea, mai ales despre proiectele filialei pentru refugiaţii ucraineni şi au rămas foarte impresionaţi de implicarea voluntarilor Crucii Roşii Vrancea, atât în proiectele locale, cât şi în activităţile umanitare de peste graniţă, în Ucraina.

Din delegaţia IFRC au făcut parte Mike Adamson, CEO Crucea Roşie Marea Britanie, Natia Loladze, preşedinte Crucea Roşie Georgia, Kate Forbes, membru al Comitetului de Audit şi Risc din cadrul IFRC, AtoAbera Tola, preşedinte Crucea Roşie Etiopia, Xavier Castellanos, subsecretar general, Divizia de Dezvoltare şi Coordonare a Operaţiunilor Societăţii Naţionale, Maria Kristensen, şef al delegaţiei din Europa Centrală şi de Sud-Est, Azamat Baialinov, şef birou de ţară, Republica Moldova, Adien Baur, ofiţer superior coordonare membri, Divizia de Dezvoltare şi Coordonare a Operaţiunilor Societăţii Naţionale, alături de reprezentanţi ai Crucii Roşii Române. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks