Acasă55Ciucă: Nu putem să discutăm de o piaţă complet reglementată a energiei...

Ciucă: Nu putem să discutăm de o piaţă complet reglementată a energiei în România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că se caută o soluţie în coaliţie cu privire la preţurile în energie, dar nu se poate discuta despre o piaţă complet reglementată în acest domeniu, pentru că România este conectată la piaţa liberă a energiei în interiorul Uniunii Europene.

Întrebat ce forme de ajutor pentru încălzire pregăteşte Guvernul ca să ajute populaţia, Ciucă a spus: ‘Până în momentul în care nu avem toate datele concrete şi să avem o linie de comunicare a deciziei care să fie asumată de către Guvern şi discutată în coaliţie nu vreau să intru în domeniul speculaţiilor. Nu putem să discutăm de o piaţă complet reglementată. În acest moment România este conectată la piaţa liberă a energiei în interiorul UE. Ca atare, nu putem discuta de o piaţă complet reglementată’.

El a menţionat că se discută în continuare pe acest subiect în coaliţie şi mai este timp pentru aceste discuţii.

‘Este timp, pentru că în continuare se caută soluţii tehnice la nivelul UE. Ar fi păcat să pierdem 2,2 miliarde de euro’, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a menţionat că PNL a venit cu o propunere pe care a prezentat-o în coaliţie.

‘Este o propunere pe care o discutăm şi, probabil, din propunerile venite din partea PNL şi din cele din partea PSD o să iasă o decizie foarte bună’, a afirmat prim-ministrul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks