AcasăStiri generaleSuceava: Poliţişti dotaţi cu aparate drug test, finanţate de autorităţile locale

Suceava: Poliţişti dotaţi cu aparate drug test, finanţate de autorităţile locale

Poliţişti din structurile rutiere din cadrul IPJ Suceava au fost dotaţi cu aparate performante pentru testarea consumului de substanţe interzise, Drugger DrugTest 5000, cu sprijinul autorităţilor locale, respectiv al primăriilor şi consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului şi al Consiliului Judeţean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Purtătorul de cuvânt IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, vineri, că este vorba despre nouă aparate ce vor intra în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliţiei Municipiului Suceava, Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, Poliţie Municipiului Fălticeni, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Poliţiei Oraşului Gura Humorului şi Poliţiei Oraşului Siret.

Valoarea aparatelor pentru testarea consumului de substanţe interzise Drugger DrugTest 5000 intrate în dotarea IPJ Suceava este de circa 160.000 de lei.

Predarea unora din aceste aparate către structurile beneficiare s-a realizat vineri, în cadrul unei activităţi de prezentare la care au participat preşedintele ATOP Suceava, Tudor Plăcintă, şi şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

IPJ Suceava a prezentat o serie de aspecte privind evoluţia situaţiei operative pe linie rutieră şi implicit motivele pentru care este necesară dotarea cu aparate pentru testarea consumului de substanţe interzise.

Potrivit IPJ Suceava, se remarcă un trend descendent al accidentelor rutiere în perioada 1 ianuarie – 4 noiembrie 2022.

Au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puţine faţă de acceaşi perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane faţă de 76 în anul precedent (-21).

În perioada menţionată au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier.

De asemenea, în primele 9 luni ale anului au fost reţinute 4.739 permise de conducere şi 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier.

”Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în creşterea gradului de siguranţă rutieră şi autorităţilor locale care au sprijinit prin efort financiar dotarea cu aparate performante pentru testarea consumului de substanţe interzise, fiind create premisele unei activităţi mult mai eficiente pe această linie”, a transmis Epureanu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks