Acasă55Ministrul român al Apărării a participat la ceremonia organizată pentru omagierea Forţelor...

Ministrul român al Apărării a participat la ceremonia organizată pentru omagierea Forţelor Armate Italiene

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat la ceremonia care a celebrat Ziua Unităţii Naţionale şi a Forţelor Armate Italiene, informează Ambasada Italiei la Bucureşti.

Evenimentul s-a desfăşurat în format restrâns, cu câţiva invitaţi şi fără public, la Cimitirul Italian Ghencea din Bucureşti, precizează un comunicat al misiunii diplomatice.

Ambasadorul Italiei, Alfredo Maria Durante Mangoni şi Ataşatul Militar al Apărării, Ivano Antonio Romano au depus coroane de flori la monumentele eroilor italieni şi români, pentru a-i comemora pe toţi militarii care s-au jertfit în Italia şi în străinătate, în vreme de război şi de pace.

Marea majoritate a acestora sunt eroi căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial, aparţinând Diviziei italiene, care, făcând parte din Armata aliată a Generalului francez D’Espery, au participat la ofensiva de pe frontul macedonean în septembrie 1918 şi eroi căzuţi la datorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care şi-au pierdut viaţa în timpul deplasărilor dinspre şi înspre frontul rusesc.

‘Celor care s-au jertfit pentru patria lor le datorăm respect. Eroii noştri, căzuţi în luptă, şi-au sacrificat viaţa pentru naţiunile noastre, intrând astfel în legendă. 1.750 dintre soldaţii italieni căzuţi în ambele războaie mondiale pe teritoriul ţării noastre îşi dorm somnul de veci aici, în inima Capitalei României, alături de eroii români’, a declarat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat MApN.

În alocuţiunea sa, ministrul român s-a referit şi la situaţia actuală de securitate, provocată de războiul declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, care ‘reprezintă o violare flagrantă a dreptului internaţional’.

‘România, alături de Italia şi de întreaga lume, a condamnat în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată şi brutală a Rusiei asupra Ucrainei şi susţine, alături de NATO, de Uniunea Europeană şi de comunitatea internaţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele sale recunoscute internaţional’, a arătat Tîlvăr.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks