Unii primari sunt ‘descurajaţi’ să facă proiecte în aşteptarea ‘rotativei guvernamentale’, consideră preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad, Gheorghe Seculici, fost vicepremier în Guvernul Tăriceanu I şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, el lansând un apel către partidele din judeţ ‘să facă front comun pentru Arad’.
Într-un comunicat de presă transmis luni, Gheorghe Seculici arată că ‘este nevoie de o colaborare între toate partidele parlamentare arădene, pentru marile proiecte locale’, pentru că ‘este vorba despre proiectele Aradului, ale administraţiilor publice din judeţ şi ale Camerei de Comerţ, nu doar ale unui partid sau altul’.
‘Diferenţa dintre Arad şi Bihor ori Arad şi Timişoara este că acolo luptele politice se opresc atunci când vine vorba despre marile proiecte ale judeţului sau municipiului. Aşa au ajuns acele municipii sau judeţe un reper naţional. Şi la Arad se munceşte mult, dar mai izolat, iar asta în perspectiva ‘rotativei guveramentale’ preconizată pentru primăvara anului viitor, prin perspectiva proiectelor cu finanţare naţională’, afirmă Seculici în comunicat.
Contactat de AGERPRES, el a precizat că în judeţ ‘se munceşte mult, dar mai izolat’ în sensul că ‘există doar proiecte mici, ale fiecărui primar în parte, nu proiecte de anvergură la nivel de judeţ’.
El a adăugat că ‘unii primarii sunt descurajaţi să facă proiecte cu finanţare de la Guvern, pentru că au mai trecut prin promisiuni de-a lungul timpului’ şi nu au garanţii că un nou premier sau alţi miniştri îi vor mai susţine.
Preşedintele CCIA consideră că ‘partidele trebuie să facă front comun’ şi ‘să se reunească în jurul marilor proiecte arădene finanţate prin ministere sau companii naţionale, ori derulate prin Camera de Comerţ’.
‘Să le asume ca proiecte de interes comun şi să pledeze împreună pentru ele la Bucureşti, ca finanţarea lor să fie asigurată. Competiţia între partide trebuie să fie pe proiectele viitoare ale Aradului, iar cele în derulare să le vedem realizate’, consideră Seculici. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu)