AcasăStiri generalePrefectul de Maramureş: Simularea unui accident aviatic a dovedit reacţia rapidă şi...

Prefectul de Maramureş: Simularea unui accident aviatic a dovedit reacţia rapidă şi impecabilă a celor implicaţi

După doi ani în care exerciţiul de intervenţie în sistem integrat derulat la Aeroportul Internaţional Maramureş a fost suspendat din cauza pandemiei, simularea unui accident aviatic a dovedit că unităţile implicate se comportă impecabil, a informat, marţi, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

După producerea situaţiei de urgenţă a fost activat Planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului s-au deplasat forţe şi mijloace de intervenţie care au acţionat în sistem integrat.

Prefectul Rudolf Stauder a declarat că s-a procedat la verificarea concepţiei de intervenţie combinată, în sistem integrat, având în vedere faptul că în ultimii doi ani acest gen de exerciţii aplicate nu s-au putut desfăşura din cauza pandemiei.

La acţiune a fost prezent un avion Spartan din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene Române. Echipele de intervenţie au procedat la triajul, evaluarea şi acordarea primului ajutor de medical de urgenţă pentru 47 de persoane.

Prefectul de Maramureş a mai precizat că s-a urmărit nivelul de cunoaştere şi punere în aplicare a concepţiei specifice de acţiune la intervenţie în cazul producerii unui accident aviatic, modul de acţiune al personalului implicat în gestionarea şi managementul intervenţiei, nivelul de pregătire al personalului, verificarea capacităţii operaţionale, verificarea fluxului informaţional şi decizional, modul de cooperare interinstituţională, managementul informaţiilor, dar şi actualizarea şi adaptarea concepţiei de intervenţie în funcţie de situaţiile apărute pe perioada intervenţiei la accidentul aviatic.

‘Exerciţiul de simulare a accidentului aviatic de la Aeroportul Internaţional Maramureş s-a derulat fără producerea altor evenimente negative care să influenţeze activităţile echipelor de intervenţie. La final s-a procedat la evaluarea activităţii forţelor participante’, a mai adăugat Rudolf Stauder.

La exerciţiul de simulare au participat peste 150 de persoane din cadrul instituţiilor/structurilor participante, dar şi aproximativ 30 de mijloace tehnice specifice de intervenţie din dotare, alte mijloace necesare (foi de cort şi pături, mijloace de comunicare portabile şi mobile, mijloace de tehnologie a informaţiei şi a comunicaţiilor).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks