Acasă93Maramureş: Traficul feroviar dintre România şi Ucraina pe relaţia Câmpulung la Tisa...

Maramureş: Traficul feroviar dintre România şi Ucraina pe relaţia Câmpulung la Tisa – Teresva, redeschis după 15 ani

Traficul feroviar dintre România şi Ucraina fost redeschis pe relaţia Câmpulung la Tisa – Teresva, a informat, marţi, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.

‘Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa a fost redeschis după 15 ani, ultimul tren de călători pe relaţia Teresva – Câmpulung la Tisa a circulat în anul 2007. Autorităţile judeţene au iniţiat demersuri la nivel guvernamental pentru lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară pentru fluidizarea traficului feroviar şi creşterea capacităţii transportului feroviar şi de călători la graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina’, a declarat Rudolf Stauder.

Prefectul a mai precizat că vor continua lucrările de reparaţie a căii ferate cu ecartament lat pe care circulă trenul ucrainean.

‘Se continuă programul de reparaţii la infrastructura feroviară pe linia de ecartament larg Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmaţiei, respectiv ecartament mix Sighetu Marmaţiei – Valea Vişeului, lucrări estimate a fi finalizate până la sfârşitul anului. La începutul lunii trecute a fost redeschis punctul feroviar de frontieră Valea Vişeului şi reluarea circulaţiei trenurilor de călători pe linia cu ecartament larg Berlibaş – Valea Vişeului’, a mai spus Rudolf Stauder.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks