AcasăStiri generaleGiurgiu: Doi cetăţeni bulgari, depistaţi cu o cantitate de 1.320 kilograme de...

Giurgiu: Doi cetăţeni bulgari, depistaţi cu o cantitate de 1.320 kilograme de tutun fără documente de provenienţă

Giurgiu, 16 nov/ Agerpres/ – Cantitatea de 1.320 de kilograme de tutun foi, ambalat în 32 de saci, a fost descoperită de poliţiştii de frontieră giurgiuveni, în maşinile a doi cetăţeni bulgari ce intrau în România şi care nu aveau documente de provenienţă pentru marfa respectivă.

‘La PTF Giurgiu – Rutier, la diferite intervale de timp, s-au prezentat la intrarea în ţară doi cetăţeni bulgari, cu vârste de 31, respectiv 45 de ani, care conduceau un microbuz, respectiv o autoutilitară, înmatriculate în Bulgaria. La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autoutilitarei, respectiv într-un loc special amenajat în microbuz, în spatele unui perete fals, un număr total de 32 de saci în care se afla tutun neprelucrat, în cantitate totală de 1.320 kilograme foi de tutun’, se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

La cercetări a reieşit faptul că persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate, întreaga cantitate de tutun, în valoare totală de 132.000 de lei, fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la sediul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Totodată, poliţiştii de frontieră au dispus măsura indisponibilizării microbuzului, până la finalizarea cazului, deoarece avea un compartiment special amenajat.

În prezent, faţă de cei doi cetăţeni bulgari, autorităţile efectuează cercetări pentru infracţiunile de contrabandă şi fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de Parchet. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks