AcasăStiri generaleConsiliul Judeţean Suceava a aprobat începerea proiectării drumului de mare viteză Suceava...

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat începerea proiectării drumului de mare viteză Suceava – Botoşani

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în unanimitate, în şedinţa deliberativului de joi, finanţarea Studiului de fezabilitate, realizarea documentaţiei tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi elaborarea Proiectului Tehnic pentru drumul expres în regim de autostradă Suceava-Botoşani, proiect ce va fi coordonat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava în cadrul asocierii cu CJ Botoşani şi primăriile Suceava şi Botoşani.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că proiectul, în valoare de 21 de milioane de lei, din care 17,8 milioane de lei sunt eligibili, urmează să fie promovat la finanţare nerambursabilă cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

‘Ne asumăm să implementăm un proiect important, prelungirea Autostrăzii A7 pe Suceava – Botoşani’, a spus Flutur.

El a menţionat că, la începutul acestui an, CJ Suceava s-a asociat cu CJ Botoşani şi primăriile Suceava şi Botoşani pentru proiecte mari, iar unul dintre acestea este prelungirea Autostrăzii A7 pe ruta Suceava – Botoşani.

Acest tronson de autostradă va avea o lungime de 19,5 kilometri şi va lega centura municipiului Botoşani, din zona Pădurii Baisa, cu nodul de autostradă de la Plopeni.

Totodată, Flutur a spus că pe Autostrada A7 a fost stabilită varianta finală pe tronsonul Paşcani – Suceava, fiind descărcări în zona aeroportului, pe DN 29.

‘Este important să avem documentaţia făcută să putem merge la finanţare (…) Această construcţie în regim de autostradă deschide o perspectivă foarte puternică. Distanţa Suceava – Botoşani va fi la 15 minute cu maşina. Şi dacă ne gândim că Suceava, Botoşani şi împrejurimile au peste 300.000 de locuitori noi devenim un pol de dezvoltare pentru investiţii şi forţă de muncă (…) Va fi o zonă dinamică de dezvoltare între Suceava şi Botoşani. Pot fi multe investiţii dacă ai infrastructura de transport rapid’, a spus Flutur, adăugând că s-ar putea aplica modelul de dezvoltare Timişoara – Arad sau Galaţi – Brăila.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks