Acasă931Decembrie/Iaşi: Ceremonial militar şi religios organizat în faţa Palatului Culturii, de Ziua...

1Decembrie/Iaşi: Ceremonial militar şi religios organizat în faţa Palatului Culturii, de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României va fi marcată la Iaşi printr-o ceremonie militară şi religioasă organizată în data de 1 Decembrie, în faţa Palatului Culturii, de la ora 11.00.

‘Invităm toţi ieşenii la o serie de manifestări pregătite pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Naţională. După doi ani de pandemie ne dorim să dăm o altă anvergură acestor manifestări. Ceremonia militară şi religioasă va fi urmată de o paradă la care vor participa militari, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, precum şi tehnică militară de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie şi autospeciale de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Ministerul Justiţiei – Penitenciarul Iaşi, Direcţia Regională de Informaţii Moldova-Nord, Poliţia Locală Iaşi, Serviciul de Ambulanţă Iaşi’, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Conform sursei citate, peste 250 de militari şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe bulevardul Anastasie Panu. În ceea ce priveşte tehnica militară, ieşenii vor putea să vadă 3 URO VAMTAC, 3 TABC, 7 TAB 77, 2 TAB C-79, 3 autocamioane DAC 665T, 15 autospeciale de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ATV şi 5 autoturisme de intervenţie de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, 5 autospeciale de Poliţie, 4 autospeciale de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, 3 autospeciale de la Penitenciarul Iaşi, 2 autospeciale de la Direcţia Regională de Informaţii Moldova-Nord, 4 autospeciale de la Poliţia Locală.

‘În funcţie de condiţiile meteorologice, ne dorim ca parada să fie completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naţionale. Totodată, de Ziua Naţională, de la ora 18.30, va fi organizată şi retragerea cu torţe pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii’, a completat prefectul judeţului Iaşi.

Pentru a pregăti parada de Ziua Naţională, în data de 29 noiembrie, între orele 9 şi 12, va avea loc un antrenament general cu toată tehnica militară care va presupune restricţionarea traficului auto pe bulevardul Anastasie Panu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks