AcasăStiri generaleSector 6: 130 milioane lei pentru managementul integrat al deşeurilor; vor fi...

Sector 6: 130 milioane lei pentru managementul integrat al deşeurilor; vor fi realizate 886 de puncte de precolectare

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că instituţia pe care o conduce va realiza aproape 900 de puncte de precolectare în cadrul unui proiect de mediu şi management integrat al deşeurilor în valoare de 130 milioane lei.

‘Ne-a fost aprobat cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria Sectorului 6: nu mai puţin de 130 de milioane de lei! Şi acum vine întrebarea pentru ce: pentru a realiza cel mai mare proiect de mediu/management integrat al deşeurilor din Bucureşti, mai exact 886 de puncte de precolectare! Dintre acestea, 743 vor fi subterane, iar 143 supraterane. Vor fi securizate şi automatizate, colectare pe 4 fracţii: plastic şi metal/ hârtie şi carton/ bio/ rezidual’, a scris Ciucu, marţi, pe Facebook.

Acesta a arătat însă că, odată cu implementarea acestui proiect, cetăţenii trebuie să-şi schimbe comportamentul de aruncare a gunoiului.

‘Vestea bună este că o să scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte de lângă blocuri. Vestea pentru unii mai puţin bună este că fiecare dintre noi trebuie să participe şi să îşi schimbe comportamentul de aruncare gunoiului. Nu va fi uşor, de aici emoţiile mele şi nevoia ca dumneavoastră să aderaţi la această idee! Astfel, vom devia într-o primă etapă cel puţin 30% de la groapă, vom valorifica mai bine deşeurile şi costurile noastre vor fi mai mici’, a spus edilul.

Potrivit lui Ciucu, autorităţile locale au identificat în Sectorul 6 circa 1.000 de terenuri pe care pot fi amplasate punctele de precolectare selectivă.

‘Am fost cu operatorii în teren să nu treacă reţele pe sub ele! Am scris proiectul, iar POIM îl va finanţa cu 130.375.056 lei. Aceşti bani erau pe punctul de a fi pierduţi pentru România, pentru Bucureşti. Dar print-un efort fabulos de un an de zile am reuşit, împreună cu colegii mei, să primim această finanţare. (…) Este primul proiect de o asemenea anvergură care poate contribui semnificativ ca România să nu intre în procedură de infringement cu Comisia Europeană din cauza faptului că nu deviem suficient de la groapă, că nu reciclăm’, a adăugat primarul Ciprian Ciucu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks