AcasăPoliticaBelarusul face exerciții pentru posibile acte teroriste

Belarusul face exerciții pentru posibile acte teroriste

Belarus intenţionează să mute echipament militar şi forţe de securitate miercuri şi joi, în cadrul a aceea ce Minskul califică drept o „verificare” a răspunsului său la posibile acte de terorism, informează miercuri agenţia de presă BelTA, preluată de Reuters, transmite Agerpres.

„În timpul acestei perioade, este planificată o mutare de echipament militar şi personal al forţelor naţionale de securitate”, a anunţat agenţia de presă belarusă, citând Consiliul de Securitate al Belarus.

„Deplasarea (transportului) cetăţenilor de-a lungul anumitor drumuri şi zone publice va fi restricţionată şi este planificată utilizarea de arme de imitaţie în scop de antrenament”, potrivit BelTA.

Nu există deocamdată informaţii despre ce zone din Republica Belarus ar putea fi afectate.

Belarus a declarat că nu va intra în război în ţara vecină Ucraina, însă preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ordonase mai demult desfăşurarea de trupe baleruse alături de trupe ruseşti lângă frontiera cu Ucraina, invocând ameninţări din partea Kievului şi Occidentului la adresa Belarus.

Belarus şi Rusia fac oficial parte dintr-o „uniune statală” şi sunt aliaţi apropiaţi din punct de vedere economic şi militar, iar Rusia a folosit teritoriul Republicii Belarus ca punct de escală pentru a lansa invazia sa în Ucraina, pe 24 februarie.

Kievul avertizează de luni de zile că Belarus şi Rusia ar putea planifica o incursiune pe la frontiera de nord a Ucrainei.

Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a purtat discuţii cu omologul său belarus Viktor Hrenin despre cooperarea militară dintre cele două ţări.

sursa – AGERPRES

Articolul Belarusul face exerciții pentru posibile acte teroriste apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks