AcasăStiri generaleCGMB: Sprijinul financiar pentru familiile care aşteaptă locuinţe sociale în Prelungirea Ghencea,...

CGMB: Sprijinul financiar pentru familiile care aşteaptă locuinţe sociale în Prelungirea Ghencea, prelungit cu un an

Sprijinul financiar pentru familiile care aşteaptă locuinţe sociale în blocul din Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322-326 va fi acordat încă un an, conform unui proiect de hotărâre care a fost adoptat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Actul normativ a trecut cu 51 de voturi ‘pentru’ şi o abţinere. Totodată, consilierii generali au adoptat cu 51 de voturi ‘pentru’ un proiect iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, conform căruia aceste familii vor avea, alternativ, şi posibilitatea de a fi cazate în imobile rezultate din certificate de vacanţă succesorală, timp de un an, cu posibilitatea de prelungire, până la finalizarea lucrărilor la blocul din Prelungirea Ghencea.

Conform primului act normativ, iniţiat de consilierii USR, programul pilot ‘Sprijin pentru locuinţă’ va fi prelungit pentru o perioadă de 12 luni. Totodată, se va acorda un ajutor financiar pentru plata avansului şi garanţiei în vederea închirierii unei locuinţe în cuantum de 2.500 de lei pentru o garsonieră, 3.000 de lei pentru o unitate locativă cu două camere şi 3.500 de lei pentru trei camere.

Acest ajutor financiar se va acorda o singură dată, în urma depunerii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a unei cereri însoţite de fotocopia notei de atribuire, extrasul de cont, fotocopia actului de identitate şi a unei declaraţii pe propria răspundere prin care solicitantul se angajează să depună, în termen de 15 zile, contractul de închiriere.

În referatul de aprobare se arată că nici până în prezent cele 114 familii cărora le-au fost promise locuinţe sociale în Prelungirea Ghencea nu au beneficiat de condiţiile de locuire înscrise în notele de atribuire, ‘ceea ce accentuează situaţia de marginalizare socială’.

În perioada de implementare a proiectului-pilot s-au adresat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti 27 de solicitanţi, dintre care 24 au depus dosare complete şi beneficiază de ajutorul financiar pentru decontarea chiriei. Două dosare au fost incomplete, iar unul a fost respins, întrucât locuinţa închiriată figura pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

Pentru implementarea proiectului în 2023 bugetul estimat este de 2.106.000 de lei.

Conform celei de-a doua hotărâri, imobilele rezultate din certificate de vacanţă succesorală aflate în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar vor putea fi destinate inclusiv cazării persoanelor cărora le-au fost repartizate locuinţe în Prelungirea Ghencea nr. 322 – 326.

În referatul de aprobare se precizează că, din totalul de 114 familii care au primit note de repartiţii pentru blocul din Prelungirea Ghencea, mai puţin de 30 au aplicat pentru programul pilot ‘Sprijin pentru locuinţă’.

‘Numărul de apartamente care este disponibil se ridică la peste 100 la nivelul Municipiului Bucureşti. 35 astăzi au fost reperate, care sunt libere şi pot fi atribuite, (…) în urma unei selecţii, celor care nu se încadrează la proiectul de hotărâre cu plata chiriei’, a explicat viceprimarul Bujduveanu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks