AcasăPoliticaLegea bugetului de stat pe 2023 a fost adoptată de Parlament

Legea bugetului de stat pe 2023 a fost adoptată de Parlament

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2023.

S-au înregistrat 251 voturi ”pentru”, 115 ”împotrivă” şi trei abţineri.

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2023, admiţând un amendament al grupului AUR.

Potrivit amendamentului, se va aloca suma de 100.000 lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate privind realizarea Secţiei Muzeale în aer liber din oraşul Covasna, în cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, judeţul Covasna.

Proiectul de buget pe anul 2023 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu un amendament admis. Senatorii şi deputaţii au acceptat un amendament al grupului parlamentar AUR, care a propus „alocarea sumei de 829,129 mii lei pentru renovare integrată a sediului administrativ Asistenţă Socială şi Asistenţă Medicală Comunitară, în comuna Lumina, judeţul Constanţa”. Finanţarea este necesară pentru demararea investiţiei, respectiv finanţarea/cofinanţarea proiectului, argumentează iniţiatorii.

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu trei amendamente propuse de grupul parlamentar al AUR, care vizează suplimentarea sumelor alocate pentru înfiinţarea şi finanţarea unor consulate.

Birourile permanente reunite au decis ca la dezbaterea proiectului bugetului de stat să se aloce 1 minut pentru fiecare articol, 1 minut pentru fiecare amendament. Fiecare amendament va fi susţinut de un singur parlamentar. După epuizarea timpului alocat pentru fiecare articol, amendamente la acesta se supun votului pe calupuri, fără a se mai da cuvântul pentru susţinere.

Articolul Legea bugetului de stat pe 2023 a fost adoptată de Parlament apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks