AcasăPoliticaPiesa oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar –  „EZZ EL ARAB”...

Piesa oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar –  „EZZ EL ARAB” – a fost compusă de un român

Piesa oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar –  „EZZ EL ARAB” – a fost compusă de un român. Tudor Monroe, 24 de ani, din Brașov, este producătorul principal al piesei, scrie newsbucuresti.ro.

El locuiește la Londra, pe 4 ani. El spune, la Europa FM, că această colaborare cu Federația Internațională de Fotbal, este cel mai important proiect de până acum.

Nici măcar nu este microbist. Dar, i-ar fi plăcut ca echipa Marocului să ajungă în finala Campionatului Mondial de Fotbal. Pentru că drumul Marocului s-a oprit în semifinale, în noua configurație, ține cu Argentina.

Tudor a povestit pentru Europa FM cum a ajuns să fie producătorul principal al piesei oficiale pentru Campionatul Mondial de Fotbal:

“Am fost sunat și mi s-a spus că este vorba despre imnul Cupei Mondiale FIFA din Qatar, că trebuie să mergem la studio, să începem o sesiune despre asta. Acolo l-am cunoscut și pe artistul care cântă piesa – Wegz (n.r. – un artist egiptean). Atunci am încercat mai multe demo-uri, printre care și piesa pe care o cunoașteți. După ce am terminat demo-ul, FIFA a fost mulțumită și a hotărât că acesta este soundul.”

Ce anume l-a inspirat, însă, pe artistul român când a compus piesa pentru FIFA?

“Nu era nimic concret, mai degrabă ne-au lăsat să fim creativi. Tocmai de aceea am putut să vin cu tot felul de experimente, ca să spun așa, să îmbin mai multe elemente , din Africa de Vest și din Europa de Vest” – spune Tudor Monroe

Tudor Monroe a studiat la Point Blank, una dintre cele mai bune școli de producție muzicală din lume.

A colaborat și cu artiști români. Dar, de 4 ani, activitatea lui este în Marea Britanie.

Articolul Piesa oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar –  „EZZ EL ARAB” – a fost compusă de un român apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks