Acasă55Senat/Plen: Bogdan Alexandru Sticlosu, numit în funcţia de vicepreşedinte al ANI

Senat/Plen: Bogdan Alexandru Sticlosu, numit în funcţia de vicepreşedinte al ANI

Plenul Senatului a aprobat luni numirea lui Bogdan Alexandru Sticlosu în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), pentru un mandat de patru ani.

În favoarea numirii lui Sticlosu s-au înregistrat 67 de voturi, 18 senatori au votat ‘împotrivă’ şi nouă s-au abţinut.

Votul exprimat a fost electronic secret.

După vot, noul vicepreşedinte al ANI a depus jurământul de credinţă.

‘Având în vedere Hotărârea Consiliului Naţional de Integritate (CNI) nr.10 din 12 decembrie 2022, în temeiul prevederilor art.15 alin. (2), art.19 şi ale art.23 din Legea nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi ale art.1408 din Regulamentul Senatului, Senatul îl numeşte pe Bogdan Alexandru Sticlosu pentru un mandat de patru ani în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru un mandat de patru ani’, potrivit proiectului de hotărâre.

Consiliul Naţional de Integritate a adoptat Hotărârea privind finalizarea procedurii de organizare şi validare a concursului pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al ANI, care s-a desfăşurat în perioada 5-10 decembrie 2022.

CNI a validat rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al ANI de către Sticlosu Bogdan Alexandru. Hotărârea privind finalizarea procedurii de organizare şi validare a concursului pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte a fost înaintată Senatului cu propunerea de numire în funcţia de vicepreşedinte al ANI, pentru un mandat de patru ani, a lui Sticlosu Bogdan Alexandru, se precizează în raportul întocmit de Comisia juridică.

Conform legii, pot susţine concursul pentru organizat de CNI în vederea numirii în funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: este cetăţean român, are capacitate deplină de exerciţiu, are studii superioare juridice sau economice atestate în condiţiile legii, nu face şi nici nu a făcut parte, în ultimii trei ani, din niciun partid politic, formaţiune sau alianţă politică, nu a fost agent sau colaborator al serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu a fost şi nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii, nu a fost condamnat pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, pentru care nu a intervenit reabilitarea, şi care îl fac incompatibil cu funcţia de demnitate publică, şi nu are cazier fiscal. Este apt din punct de vedere medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei. AGERPRES /(A-AS-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks