AcasăStiri generaleBihor: Săptămâna carităţii la Filarmonica de stat Oradea, cu Alexandru Tomescu în...

Bihor: Săptămâna carităţii la Filarmonica de stat Oradea, cu Alexandru Tomescu în concert filantrop

Oradea, 19 dec/ Agerpres/ – Filarmonica de stat Oradea a anunţat trei concerte speciale în această săptămână, dedicată carităţii, având ca invitaţi pe violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Octavian Lup, solişti vocali, alături de orchestra, corul filarmonicii orădene, dar şi Corul de copii al Liceului Greco – Catolic ‘Iuliu Maniu’.

‘Sentimentul de ocrotire şi generozitate faţă de cei din jur a inspirat evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Oradea alături de Asociaţia New Hope, Hospice Emanuel Oradea şi Asociaţia S.O.S. Autism Bihor de a face, pe de o parte cunoscută misiunea, valorile şi misiunea acestor organizaţii, cât şi de a crea un context favorabil carităţii, se arată în comunicatul filarmonicii.

Primul concert aduce în Sinagoga Neologă Sion magia violonistului Alexandru Tomescu care va concerta alături de violoncelistul Octavian Lup şi orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, joi, 22 decembrie 2022, de la ora 14. Concertul este organizat la iniţiativa Asociaţiei New Hope şi în parteneriat cu Hospice Emanuel Oradea, evenimentul fiind dedicat persoanelor aflate în suferinţă.

‘Evenimentul se doreşte un catalizator al societăţii bihorene care să aline o parte din nevoile pe care persoane care se confruntă cu diferite afecţiuni medicale le au, în special a nevoilor emoţionale. Iniţiativa noastră comună invită la unitate şi speranţă într-un cadru plin de iubire. Astfel, cei care doresc să participe la acest concert sunt invitaţi să împodobească ‘Bradul de Crăciun al inimilor cu dor’, aflat la prima ediţie. Fiecare persoană care va face o donaţie către Hospice Emanuel va primi un ornament special de Crăciun, pe care îl va aşeza pe ‘bradul memorial’ din incinta Sinagogii Sion, în amintirea unei persoane dragi care nu se mai află printre noi,’ precizează sursa.

Concertul săptămânal al Filarmonicii de Stat Oradea, numit de această dată ‘Ajun Simfonic’, programat joi, de la ora 19, îl aduce la pupitrul dirijoral pe maestrul Flavius Filip, în timp ce solişti vor fi soprana Ancuţa Măslină-Pop, alături de tenorii Nicolae Bejan şi Robert Bede.

Concertul vocal-simfonic reuneşte orchestra şi corul Filarmonicii de Stat Oradea alături de care vor evolua şi Corul de copii al Liceului Greco – Catolic ‘Iuliu Maniu’, condus de prof. Nicoleta Ţâmpu, un element de noutate fiind prezenţa unui narator, actorul Sebastian Lupu, care va purta publicul pe aripile muzicii. Programul va cuprinde lucrări precum Glory Ouverture, Baba Yetu (Tatal Nostru – swahili), Alleluia Venite Gaudete, Sogno Di Volare, You raise me up, It’s a Wonderful Christmas, Legănelul lui Isus, O, ce veste minunată, Trei Păstori, Astăzi S-a născut Christos.

Concertul ‘Ajun Simfonic’ va fi reluat vineri, 23 decembrie a.c., de la ora 19 şi va fi dedicat carităţii şi unităţii, pe lângă hrana spirituală şi emoţia muzicii vocal-simfonice sub genericul ‘Împreună alături de Asociaţia S.O.S. Autism Bihor’

‘Reluăm concertul de Crăciun cu inima şi gândul la persoanele afectate de autism, încercând prin acest gest să facem cunoscută prezenţa şi activitatea asociaţiei S.O.S. Autism Bihor în comunitatea bihoreană. În cadrul acestui concert vom fi alături de cauza Asociaţiei S.O.S. Autism Bihor prin facilitarea unei colecte publice pentru persoanele afectate de autism, fiecare oaspete al Filarmonicii având libertatea de a decide modul în care poate susţine această cauză’, se arată în comunicatul Filarmonicii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks