AcasăStiri generaleTimiş: Bărbatul care trăgea focuri de armă în noaptea de Revelion, audiat...

Timiş: Bărbatul care trăgea focuri de armă în noaptea de Revelion, audiat de poliţişti

Un bărbat de 54 de ani a fost identificat şi audiat de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş, după ce a tras focuri de armă de Revelion, cu o armă personală, pe o stradă din Timişoara, iar imaginile video au ajuns în spaţiul public.

‘Este vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. Acesta deţine legal două arme neletale supuse autorizării, care pentru clarificarea tuturor aspectelor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă fără drept’, a anunţat, luni, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Totodată, ca măsură administrativă prevăzută de Legea 295/2004 privind regimul şi muniţiilor, se va dispune anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

Dreptul de deţinere, port şi folosire al armelor neletale supuse autorizării trebuie exercitat în scopul şi limitele stabilite de către legiuitor, în cazul de faţă autoapărare, în niciun caz pentru alte scopuri, cum ar fi divertisment.

În perioada sărbătorilor nu a fost sesizată nicio faptă de acest gen.

În acest context, Poliţia face facem apel către cetăţeni ca în cazul în care sunt martorii oricărei forme de încălcare a legii să apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să sesizeze cea mai apropiată secţie de poliţie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks