AcasăPoliticaClaudiu Năsui, despre Nicolae Ciucă și Lucian Bode, liberalii acuzați de plagiat:...

Claudiu Năsui, despre Nicolae Ciucă și Lucian Bode, liberalii acuzați de plagiat: În orice altă țară, un astfel de scandal se soldează cu cineva care face un pas în spate

Deputatul USR Claudiu Năsui a vorbit despre acuzațiile de plagiat cu care se confruntă Nicolae Ciucă și Lucian Bode, președintele PNL și secretarul general al aceluiași partid, și a explicat că toată atitudinea este „una procedurală”.

„Ei nu contestă fondul, ei contestă procedura”, a atras atenția fostul ministru, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Ce a spus Claudiu Năsui, despre Nicolae Ciucă și Lucian Bode, liberalii acuzați de plagiat

Întrebat despre această situație în care politicienii de la vârf par să aibă dreptul de a ne bloca nouă dreptul de a vedea dacă au plagiat sau nu pentru a obține titlurile de doctor, Claudiu Năsui a explicat: „Cred că, în cazul domnului Ciucă, el a avut un drept mai mare decât au alți oameni, adică nu știu multe persoane care să poată să folosească și Parchetul General, și un judecător care, cum foarte bine ați spus, după ce a dat acea decizie, a ieșit, culmea, la pensie, tocmai ca să i se blocheze absolut orice investigație”.

„Ce mi se pare mie extraordinar în tot scandalul acesta este atitudinea aceasta, de fapt, tupeul acesta extraordinar, în sensul că în orice altă țară, dacă ne uităm puțin, un astfel de scandal, de obicei, se soldează cu cineva care face un pas în spate, e o rușine să plagiezi, să îți furi practic titlul de doctor este o rușine, pe când pentru oamenii aceștia nu avem aceeași unitate de măsură”, a continuat deputatul USR.

Referitor la argumentele lui Bode în decizia de a da în judecată Universitatea Babeș-Bolyai, Claudiu Năsui a remarcat: „Exact asta este toată atitudinea, e una procedurală. De fapt, problema nu e că a plagiat, problema e că cel care îi spune că a plagiat de fapt nu ar avea dreptul, e o chichiță din asta procedurală. Înțeleg că domnul Bode a luat chiar aceeași casă de avocatură ca și domnul Ciucă, ca să îl apere pe zona aceasta. Ei nu contestă fondul, ei contestă procedura, deci asta este iarăși un lucru. În momentul în care cineva nu îți spune `eu nu am furat` sau `n-am făcut infracțiunea`, `n-am făcut greșeala aceea`, ci, de fapt, `stai să vezi, că nu are voie cineva să mă investigheze`”.

Articolul Claudiu Năsui, despre Nicolae Ciucă și Lucian Bode, liberalii acuzați de plagiat: În orice altă țară, un astfel de scandal se soldează cu cineva care face un pas în spate apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks