AcasăStiri generaleCORECTIE: Opere clasice şi contemporane, în primele licitaţii de artă din acest...

CORECTIE: Opere clasice şi contemporane, în primele licitaţii de artă din acest an

CORECTIE LA STIREA CU ID 7429457 DIN 2023-01-10 12:15:08

Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ – Sute de opere de artă, clasice şi contemporane, vor fi scoase la licitaţie în primele evenimente din acest an organizate de casele de licitaţii.

Potrivit Artmark, licitaţia ‘Arta Azi – Licitaţia de Artă Contemporană’ din 17 ianuarie propune o selecţie de 161 de opere de artă contemporane, realizate de tinerele generaţii de artişti români, ale căror preocupări artistice reflectă subiectele zilei, precum munca în corporaţie, relaţia de cuplu, schimbările climatice, inteligenţa artificială, dependenţa de reţelele sociale ori explorarea sexualităţii.

Între lucrările scoase la vânzare se numără ‘Baba Clonţului’ de Gorzo, la preţul de pornire de 2.000 de euro, ‘Gentle Beast’ de Gheorghe Fikl, la 1.500 de euro, ‘Box’ şi ‘Batman demascat’ de Benny Jackson, fiecare la 350 de euro.

Evenimentul din 17 ianuarie include şi o secţiune pentru susţinerea spaţiului independent ETAJ – iniţiativă a unui grup de artişti din Bucureşti care şi-au propus să creeze un ecosistem funcţional propriu, în care se pot exprima liber, organizând evenimente artistice şi expoziţii. Fondurile obţinute în urma vânzării lucrărilor semnate de tineri artişti precum Iulian Cristea, Beaver, Mircea Modreanu, Bamby Tony, Robert Obert, Ada Muntean şi Ruxandra Tudoran vor fi direcţionate către funcţionalizarea şi întreţinerea acestui hub independent de creaţie artistică.

Cea de-a doua licitaţie a anului organizată de Artmark va avea loc pe 19 ianuarie şi reuneşte aproximativ 200 de opere de artă românească. Evenimentul ‘Început de an, început de colecţie – Licitaţia a două mici colecţii de artă’ reuneşte lucrări semnate de artişti precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petraşcu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Francisc Gall, Corneliu Baba, Ion Pacea, Ştefan Câlţia, Felix Aftene.

Între lucrările scoase la vânzare la această sesiune se numără ‘Natură statică cu fructe şi sticle de vin’ de Gheorghe Ionescu Sin, la preţul estimativ de 1.500 – 2.500 de euro, ‘Iarna pe uliţă’ de Paul Verona, la 800 – 1.500 de euro, tuşurile pe hârtie ‘Margine de pădure’ şi ‘Peisaj’ de Nicolae Tonitza, la 500 – 800 de euro.

Cele peste 300 de opere de artă scoase la vânzare de Casa Artmark pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia este deschisă de luni până duminică, gratuit, în intervalul orar 10,00 – 20,00.

Casa Alis organizează prima licitaţie din acest an pe 22 ianuarie. Între lucrările scoase la licitaţie se numără ‘Cireşi japonezi’ de Samuel Mutzner, la 15.000 – 18.000 de euro, ‘Reşiţa’ de Samuel Mutzner, la 4.000 – 8.000 de euro, ‘La răscruce de drumuri’ de Rudolf Schweitzer Cumpăna, la 3.000 – 4.000 de euro.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks