AcasăStiri generaleTimiş: Primăria Timişoara cere fonduri naţionale nerambursabile pentru retehnologizarea de conducte magistrale

Timiş: Primăria Timişoara cere fonduri naţionale nerambursabile pentru retehnologizarea de conducte magistrale

Primăria Municipiului Timişoara aplică pentru finanţare naţională nerambursabilă prin Programul Termoficare al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), pentru retehnologizarea a unui nou segment de 3,69 km de conducte magistrale din reţeaua primară a oraşului.

Valoarea totală a investiţiei este de 73,6 milioane de lei cu TVA inclus, iar procentul de cofinanţare vizat de municipalitate este de 85% (bugetul de stat) prin Programul Termoficare.

‘Continuăm investiţiile în Timişoara şi în servicii publice care să funcţioneze pentru cetăţeni. Ştim că sistemul centralizat de termoficare are probleme şi că una dintre cele mai mari o reprezintă pierderile de agent termic. Cauza a fost lipsa cronică de acţiune. În acest mandat, ca să reducem pierderile, am modernizat aproape 30 de kilometri de conducte. Un munte de ţevi. Căutăm constant să atragem finanţare, pentru a pune la punct infrastructura de bază a Timişoarei’, a transmis, miercuri, viceprimarul Ruben Laţcău.

Zonele vizate sunt 11 străzi, două bulevarde, un parc şi două pieţe ultracentrale.

Viceprimarul menţionează că acest proiect se adaugă la investiţia care este deja în execuţie şi se apropie de finalizare, respectiv etapa a doua de retehnologizare a sistemului de termoficare, prin care 9 kilometri de reţea primară şi 20 de kilometri de reţea secundară se reabilitează.

De asemenea, Primăria Timişoara mai are un obiectiv aflat în stadiul de elaborare al studiului de fezabilitate, care prevede retehnologizarea a încă 29 de kilometri de reţea primară, precum şi identificarea de surse de finanţare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks