Un proiect care are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu boli rare şi tulburări din spectrul autismului (TSA) prin activităţi terapeutice şi de suport emoţional va fi derulat în perioada 16 ianuarie – 31 august 2023, de către Asociaţia Prader Willi din municipiul Zalău.
Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, beneficiarii proiectului ‘IntegRaRe pas cu pas prin joc şi culoare’, sprijinit de către Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, sunt 50 de copii cu dizabilităţi produse de boli rare şi familiile acestora.
‘Activităţile propuse în proiect o să fie atât individuale, cât şi de grup: ateliere de art-terapie, ateliere de dans şi mişcare, activităţi educative şi de joc, ateliere pentru integrare prin educaţie senzorială, informare şi consiliere pentru părinţi. Consilierea şi îndrumarea reprezintă un element cheie pentru a creşte rezilienţa familiei în faţa încercărilor zilnice. Copiii cu boli rare şi TSA, încă de la o vârstă mică au nevoie de o educaţie timpurie şi de stimulare, utilizând un program de intervenţie pentru a-i ajuta să facă faţă dificultăţilor, din diferitele momente ale vieţii. Prin urmare, cu cât creşte posibilitatea copilului să participe la diferite programe de terapie cu atât se va spori şansa copilul de a învăţa să achiziţioneze abilităţi din diferite arii şi să se adapteze la mediul social”, se arată în comunicatul menţionat.
Pornind de la aceste aspecte, echipa Asociaţiei Prader Willi din România îşi va focaliza atenţia atât pe beneficiari, cât şi pe aparţinătorii acestora, oferindu-le astfel sprijinul de care au nevoie pentru a dobândi o mai bună capacitate de a gestiona provocările întâmpinate. AGERPRES / (AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă)