Acasă55UPDATE Bogdan Aurescu i-a mulţumit lui Joao Cravinho pentru prezenţa trupelor portugheze...

UPDATE Bogdan Aurescu i-a mulţumit lui Joao Cravinho pentru prezenţa trupelor portugheze în România

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie la telefon cu omologul portughez, Joao Cravinho, prilej cu care i-a mulţumit acestuia pentru sprijinul ‘ferm şi activ’ al Portugaliei pentru aderarea României la Schengen.

‘Discuţie telefonică foarte bună cu prietenul meu, ministrul portughez de Externe, Joao Cravinho, despre nivelul excelent al cooperării româno-portugheze în multe domenii, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea Flancului Estic. Am mulţumit pentru prezenţa continuă a trupelor portugheze în România şi pentru sprijinul ferm şi activ al Portugaliei pentru aderarea României la Schengen’, a scris Aurescu, luni, pe Twitter.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, ministrul Joao Cravinho şi-a exprimat dezamăgirea faţă de rezultatul reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, arătând că blocajul apărut trebuie depăşit. Oficialul portughez a dat asigurări că va depune eforturi în dialogul la nivel european pentru identificarea soluţiilor necesare în adoptarea unei deciziei favorabile aderării României la spaţiul Schengen.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat situaţia de securitate din regiune, în contextul războiului din Ucraina, ministrul Aurescu adresând mulţumiri pentru implicarea substanţială a Portugaliei în eforturile de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, prin prezenţa militarilor portughezi în România – ‘o dovadă clară de solidaritate aliată pe care autorităţile portugheze au manifestat-o încă din primele zile de la declanşarea războiului’, precizează MAE.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks