AcasăStiri generaleSălaj: Instanţa respinge ca nefondată cererea de suspendare a reanalizării tezei de...

Sălaj: Instanţa respinge ca nefondată cererea de suspendare a reanalizării tezei de doctorat a lui Lucian Bode

Tribunalul Sălaj a respins, marţi, ca nefondată, cererea ministrului de Interne, Lucian Bode, de suspendare a deciziei Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca de reanalizare a tezei sale de doctorat.

Hotărârea este în primă instanţă, cu drept de recurs.

‘Respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB (Universitatea Babeş-Bolyai), formulată de reclamantul BLN (Bode Lucian Nicolae – n.r.) în contradictoriu cu pârâta UBB. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Sălaj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 17 ianuarie 2023’, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

UBB informase, încă din 24 noiembrie 2022, că a reluat analiza tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în urma apariţiei în spaţiul public a unor noi suspiciuni de plagiat.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a stabilit, cu privire la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks