AcasăStiri generaleSuceava: O creşă nouă construită prin CNI va fi dată în folosinţă...

Suceava: O creşă nouă construită prin CNI va fi dată în folosinţă în septembrie, afirmă primarul Ion Lungu

Prima creşă construită în municipiul Suceava prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, va fi dată în folosinţă la începutul anului şcolar 2023-2024, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

El a spus că noua creşă, ce se construieşte în cartierul Dealul Mănăstirii – Burdujeni, va avea zece grupe de copii şi va dispune de bucătărie, spălătorie, cameră de joacă, pavilion administrativ, cameră pentru educatoare, cameră pentru părinţi, cameră pentru acces, spaţii verzi şi loc de de joacă, pe o suprafaţă totală de 5.000 de metri pătraţi.

Primarul a precizat că, la începutul acestei săptămâni, la Ministerul Dezvoltării, a participat la o întâlnire a ministrului Cseke Atilla cu directorul general CNI Manuela Pătrăşcoiu, reprezentanţii firmei de proiectare şi ai constructorului, în cadrul căreia s-a discutat despre stadiul lucrărilor la creşa din Burdujeni.

‘Pentru a urgenta lucrările, primăria s-a angajat să aducă utilităţile pe banii celor de la CNI. Până la începutul lunii septembrie, ne propunem să dăm în funcţiune prima creşă nouă de capacitate mare din oraşul nostru. Banii există, trebuie doar să mobilizăm actorii implicaţi’, a mai spus Ion Lungu.

Lucrările vor fi executate de o firmă din judeţul Vaslui, Katar Conneg SRL Negreşti. AGERPRES / (AS – autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks