Acasă55Ciucă: Plan de acţiune pentru aspectele de clarificat cu Comisia Europeană privind...

Ciucă: Plan de acţiune pentru aspectele de clarificat cu Comisia Europeană privind PNRR

Prim-ministrul Nicolae Ciucă anunţă că, până la sfârşitul acestei luni, coordonatorii de reformă vor prezenta în cadrul şedinţei de guvern un plan de acţiune privind aspectele care trebuie clarificate cu Comisia Europeană în legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Precizările au fost făcute după ce marţi a avut loc şedinţa Comitetului Interministerial pentru PNRR.

‘A fost o activitate în care am analizat fiecare jalon şi ţintă în parte, atât în ceea ce priveşte nivelul de îndeplinire, cât şi în ceea ce priveşte măsurile pe care trebuie să le luăm în continuare, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată de către Comisie şi, totodată, pregătim jaloanele şi ţintele pentru cererea de plată numărul 3 şi cererea de plată numărul 4. În acest cadru am stabilit ca până la finele lunii, acolo unde sunt aspecte care trebuie clarificate cu Comisia, să avem un plan de acţiune concret, pe care fiecare dintre coordonatorii de reformă îl va prezenta în şedinţa de guvern. De asemenea, am apreciat şi apreciem în continuare dialogul pe care îl avem cu Comisia. Am stabilit ca toate elementele care necesită clarificare să fie foarte transparent şi oportun soluţionate. Totodată, planul de acţiune la nivel guvernamental va fi, de asemenea, discutat şi agreat cu Comisia’, a declarat Nicolae Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

Premierul a subliniat că România nu îşi permite să piardă ‘niciun eurocent din fondurile’ alocate de către Uniunea Europeană.

‘Subliniez încă o dată: nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către Uniunea Europeană. Sunt banii care au asigurat atât derularea reformelor, cât şi susţinerea economiei, dezvoltarea mediului antreprenorial din România şi, desigur, atragerea de investiţii, astfel încât să putem să discutăm de o predictibilitate şi stabilitate economică şi, desigur, să putem să ne facem planuri pentru viitor. Toate aceste planuri nu vizează nimic altceva decât îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor români şi acesta este obiectivul Guvernului României’, a spus el.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks