AcasăStiri generaleCluj: UBB organizează un eveniment în care va prezenta inovaţii din domeniul...

Cluj: UBB organizează un eveniment în care va prezenta inovaţii din domeniul inteligenţei artificiale

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va organiza marţi, 31 ianuarie, un eveniment dedicat inteligenţei artificiale, în cadrul căruia vor fi prezentate diferite inovaţii în domeniu ale specialiştilor săi şi nu numai.

‘Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Facultatea de Matematică şi Informatică, vă invită marţi, 31 ianuarie 2023, la evenimentul Inteligenţa Artificială 4.0 @UBB. Evenimentul va cuprinde prezentări susţinute de specialişti UBB şi colaboratori ai acestora din mediul socio-economic (tehnologiilor avansate), care vor evidenţia inovaţii în domeniul Inteligenţei Artificiale şi rezultatele cu puternic impact aplicativ. Pe lângă specialiştii UBB vor participa partenerii strategici în domeniu din zona marilor actori internaţionali în AI, beneficiarii din mediul socio-economic şi autorităţi naţionale / locale’, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri,de UBB.

Potrivit sursei citate, tema principală este Inteligenţa Artificială (IA) ca mecanism în rezolvarea de probleme, urmărind să fie evidenţiat impactul pentru comunitatea din jurul nostru.

‘Inteligenţa Artificială (AI) este un domeniu major al lumii de astăzi, de care se ocupă aproape fiecare actor care are interes în utilizarea şi/ sau în generarea de AI. Puţini sunt însă cei care devin cu adevărat lideri în domeniu. În ţară, UBB este un astfel de lider, prin resursele proprii ale celei mai mari facultăţi de informatică din România şi ale altor unităţi UBB relevante în AI (ex. Institutul de Inteligenţă Artificială, Realitate Virtuală şi Robotică/ Centrul UBB-EON XR) şi prin coordonare strategică cu actorii majori în domeniu la nivel internaţional (ex. Microsoft şi SAS). UBB este unul dintre principalii generatori de cercetare fundamentală/ de bază/ exploratorie în domeniul AI în ţară şi coordonează strategia României în quantum communication, astfel că se află în poziţia cea mai bună de a stimula şi mutarea paradigmei AI din 3.0 (aplicaţii/ dezvoltări deja clasice) în 4.0 (etc. Inovaţii cyber-fizice; auto-/ co-creare)’, a afirmat rectorul UBB, prof dr Daniel David, potrivit comunicatului menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks