AcasăPoliticaCanada are primul consilier care va lupta împotriva islamofobiei

Canada are primul consilier care va lupta împotriva islamofobiei

Canada a numit joi primul său consilier însărcinat cu lupta împotriva islamofobiei, într-o ţară marcată de o serie de atacuri împotriva comunităţilor musulmane în ultimii ani, relatează vineri France Presse, informează Agerpres.

Numirea lui Amira Elghawaby, o cunoscută activistă şi jurnalistă, „este un pas important în lupta noastră împotriva islamofobiei şi a urii în toate formele ei”, a declarat prim-ministrul Justin Trudeau într-un comunicat.

„Islamofobia este un fenomen pe care mulţi musulmani îl cunosc prea bine. Trebuie să schimbăm asta”, a adăugat el.

Dna Elghawaby va juca rolul de „purtător de cuvânt, consilier, expert şi reprezentant” al guvernului în elaborarea politicilor ce reflectă realitatea comunităţilor musulmane, se arată într-un comunicat.

„Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu aleşi, factori de decizie şi lideri comunitari din toată ţara pentru a amplifica vocea musulmanilor canadieni”, a declarat pe Twitter cea care conduce comunicaţiile Fundaţiei canadiene pentru relaţii rasiale.

„Astăzi marcăm un moment istoric pentru musulmanii din Canada”, a reacţionat într-un comunicat Consiliul Naţional al Musulmanilor Canadieni (CNMC).

Într-o serie de tweet-uri, Amira Elghawaby a reamintit şi numele membrilor comunităţilor musulmane ucişi în acte islamofobe în ultimii ani.

În iunie 2021, patru membri ai unei familii musulmane au fost ucişi când un bărbat i-a lovit cu camioneta la London, în provincia Ontario. Cu patru ani înainte, şase musulmani au murit şi cinci au fost răniţi într-un atac asupra unei moschei din Quebec.

Această numire este rezultatul recomandărilor făcute la summitul naţional al islamofobiei organizat de guvernul federal în iunie 2021, ca răspuns la aceste atacuri.

sursa – AGERPRES

Articolul Canada are primul consilier care va lupta împotriva islamofobiei apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks