AcasăStiri generaleTulcea: Aproape jumătate din persoanele notificate să-şi cureţe terenurile s-au conformat notificărilor...

Tulcea: Aproape jumătate din persoanele notificate să-şi cureţe terenurile s-au conformat notificărilor Primăriei

Circa 45% din cei peste 100 de proprietari notificaţi în ultimele 12 luni de Primăria municipiului Tulcea pentru a-şi curăţa terenurile deţinute în oraş s-au conformat adreselor primite din partea autorităţii locale.

Potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Tulcea la solicitarea AGERPRES, din cei 116 proprietari de terenuri neigienizate notificaţi în ultimul an de primărie, 52 au curăţat zonele aflate în responsabilitate, iar 10 nu au fost încă identificaţi.

Pentru serviciile de salubrizare făcute de autoritatea locală, serviciile de specialitate percep tarifele stabilite prin hotărâri de Consiliu Local, curăţarea a 100 de metri pătraţi de teren de iarbă şi buruieni costând 138 de lei, fără TVA. Acestui preţ i se adaugă costul pentru încărcare, transport şi depozitare deşeuri, dar şi contribuţia la economia circulară.

În aceste condiţii, preţul plătit de un tulcean pentru curăţarea terenului deţinut poate să depăşească 1.300 de lei.

Primăria municipiului Tulcea le recomandă contribuabililor care observă spaţii neigienizate să sesizeze Poliţia locală sau pe aplicaţia tulcea.CityOn. După identificarea proprietarului sau a deţinătorului legal, Primăria va trimite notificare pentru curăţarea zonei în 30 de zile, iar la expirarea termenului, Poliţia locală va verifica situaţia.

Dacă terenul nu va fi curăţat, proprietarul spaţiului va fi sancţionat, iar printr-o dispoziţie emisă de autoritatea locală serviciile publice vor trece la igienizarea spaţiului privat.

Proprietarul va achita nota de plată în termen de 10 zile de la primirea facturii, în caz contrar cheltuielile se vor recupera prin instanţă şi punere în executare silită la Serviciul de taxe şi impozite. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks