AcasăStiri generaleBuzău: Primăria municipiului reşedinţă a lansat proiectul de bugetare participativă

Buzău: Primăria municipiului reşedinţă a lansat proiectul de bugetare participativă

Primăria municipiului Buzău a lansat proiectul de bugetare participativă ‘Oameni de bine pentru Buzău’, cu scopul de a încuraja implicarea activă a cetăţenilor în viaţa urbei şi de a colecta ideile valoroase ce ar putea contribui la dezvoltarea localităţii.

Conducerea Primăriei a precizat că aşteaptă de la cetăţeni idei pentru dezvoltarea vieţii sociale, economice, educaţiei şi culturii, iar proiectele câştigătoare vor fi finanţate, în acest scop fiind alocaţi 100.000 de euro.

‘Vă invit să participaţi la proiectul de bugetare participativă prin care orice buzoian din oraş sau diaspora, poate veni cu idei pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în oraşul nostru. Acest proiect nu este nou în ţară, dar în premieră noi solicităm contribuţia dumneavoastră pentru a transforma Buzăul în ‘Centrul naţional al economiei circulare din România’. De altfel, acest obiectiv este primul care deschide seria obiectivelor ce ni le-am fixat pentru a atinge viziunea de dezvoltare a Buzăului, ‘Buzăul – oraş magnet până în 2030’, a scris primarul Constantin Toma, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că suma alocată va fi suplimentată, dacă vor exista mai multe proiecte bune.

‘Suma totală alocată este de 100.000 de euro, dar dacă proiectele sunt bune, vom suplimenta această sumă cu cât este necesar. Vrem ca Buzăul să obţină aşa de multă atractivitate şi competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori şi pentru vizitatori, încât să devină unul din cele mai importante oraşe din România. Iar asta vom implementa împreună, în domeniul economic, educaţional, social şi cultural, unde am fixat 28 de obiective de îndeplinit. Avem la Buzău deja prima şcoală circulară din România, dar şi cel mai mare reciclator din Europa, Grupul Green, cu care avem proiecte comune, dar care ne şi inspiră’, a mai scris primarul Constantin Toma.

Persoanele care doresc să participe la acest proiect pot găsi detalii şi formularul de înscriere pe pagina https://www.oamenidebine.bz.

Ideile vor fi centralizate, iar ulterior vor fi dezbătute public în sesiuni online şi offline de către membrii Consiliului Local Buzău şi alţi parteneri locali. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks