Acasă55Ciolacu despre suspendarea atribuţiilor lui Lixandru: Vom vedea explicaţiile doamnei ministru Deca

Ciolacu despre suspendarea atribuţiilor lui Lixandru: Vom vedea explicaţiile doamnei ministru Deca

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, trebuie să explice în interiorul coaliţiei de guvernare de ce a suspendat atribuţiile secretarului de stat Florin Lixandru.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce părere are de suspendarea atribuţiilor secretarului de stat din Ministerul Educaţiei pentru că ar fi criticat noile legi ale Educaţiei, Ciolacu a spus: ‘E prima oară când aud acest lucru. (…) Vom vedea explicaţiile doamnei ministru. Cum e normal, o să explice în interior. Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că domnul Lixandru a spus că are alte păreri în ceea ce priveşte legile ne aflăm în faţa unui fenomen, eu credeam că e uitat, arată a ceva, eu am trăit înainte de ’89. (…) S-au mai întâmplat modificări de atribuţii, dar nu într-un astfel de context’.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru a confirmat miercuri, pentru AGERPRES, că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru.

‘Momentan sunt pe funcţie, dar nu am nicio atribuţie. Eu aveam atribuţii pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul şi s-a abrogat ordinul prin care mi s-au atribuit acele atribuţii, momentan, până la o discuţie care ar avea loc în coaliţie în această seară’, a afirmat secretarul de stat.

El a spus că i-au fost retrase atribuţiile pentru un ‘delict de opinie’, precizând că legile Educaţiei sunt proiecte mult prea importante care trebuie dezbătute ‘temeinic, pe îndelete’.

‘Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuţiile. Perspectiva PSD asupra legilor Educaţiei este că sunt proiecte mult prea importante ce trebuie dezbătute temeinic, pe îndelete! PSD va pune în discuţia coaliţiei stabilirea unui calendar extins de analiză publică şi adoptare. Timp este suficient, jalonul PNRR privind Legile Educaţiei are termen trimestrul al treilea al acestui an; în plus, inclusiv Comisia Europeană recomandă ca proiectele care cuprind reforme sistemice, deci şi cele privind Legea Educaţiei, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite/finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024’, a scris Lixandru, pe Facebook.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks