AcasăStiri generaleSibiu: Peste 300.000 de vizitatori, în 2022, la Muzeul Brukenthal; tot atâţia...

Sibiu: Peste 300.000 de vizitatori, în 2022, la Muzeul Brukenthal; tot atâţia au văzut expoziţiile din ţară

Piesele din colecţiile baronului Samuel von Brukenthal au fost vizionate în 2022 de peste 600.000 de oameni – jumătate dintre aceştia au vizitat muzeul care îi poartă numele, din centrul Sibiului, iar ceilalţi au văzut expoziţiile din ţară, a anunţat managerul interimar al instituţiei muzeale, Alexandru Chituţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

‘Anul 2022 pentru Muzeul Naţional Brukenthal, părerea mea şi nu numai, a fost un an acceptabil, un an bun. Nu am avut probleme bugetare. (…) Pe partea de vizite, Muzeul Naţional Brukenthal, în totalitate, a avut peste 600.000 de vizitatori, cu expoziţiile pe care Muzeul Naţional Brukenthal le-a avut la sediu şi în ţară. La sediu, la Palatul Brukenthal, totalul din ianuarie până în decembrie se ridică la 306.500 de vizitatori, pe bilete şi gratuităţi, vizitele la palat. Se observă o creştere a numărului de vizitatori’, a arătat Alexandru Chituţă.

El a mai declarat că intenţionează să organizeze în 2023 un festival internaţional de artă contemporană la Sibiu, să lanseze un parfum Brukenthal, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, şi să realizeze audio-ghiduri în limba română şi alte câteva limbi pentru vizitatori.

De asemenea, acesta şi-a propus realizarea de ghiduri şi cataloage pentru fiecare secţie a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks