AcasăStiri generaleHarghita: Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi ce va...

Harghita: Primăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi ce va găzdui şi pompierii voluntari

rimăria Miercurea-Ciuc va construi o clădire multifuncţională la Harghita-Băi, localitate componentă a municipiului, care va găzdui şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, contractul de execuţie urmând să fie semnat în acest an.

Anunţul a fost făcut luni de conducerea Primăriei într-o conferinţă de presă susţinută la Harghita-Băi, aflată la o distanţă de 20 kilometri faţă de oraş şi vizitată anual de turişti din ţară şi străinătate.

Potrivit viceprimarului municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, clădirea planificată, care constă dintr-un subsol şi un parter, va include un cabinet medical, o farmacie, o toaletă publică, spaţii de birouri, pe lângă spaţiile care urmează să fie create pentru a deservi brigada de pompieri.

Aria construită totală este de 318 metri pătraţi, cu o suprafaţă utilă de 522 de metri pătraţi, pe ambele etaje.

Achiziţia publică a construcţiei este în curs de pregătire, iar Primăria urmează să semneze contractul de execuţie în acest an.

Studiul de fezabilitate, adoptat anul trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local, a estimat costul total al proiectului la 4,65 milioane de lei.

Prezent la conferinţa de presă, primarul municipiului, Korodi Attila, a acordat Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Harghita-Băi o diplomă de apreciere, pentru că a intervenit prompt, în luna ianuarie, la un incendiu provocat intenţionat într-un apartament din localitate.

SVSU Harghita-Băi a luat fiinţă în 2022, iar aceasta a fost prima intervenţie a pompierilor voluntari de acolo.

Tot în cadrul conferinţei de presă, primăria a oferit şi echipamente necesare echipei de pompieri voluntari, cum ar fi furtunuri de refulare, un aparat de respirat cu aer comprimat şi o ţeavă de refulare reglabilă. Serviciul voluntar din Harghita-Băi este dotat deja cu o maşină de pompieri, iar în acest an, municipalitatea a alocat fonduri pentru achiziţionarea de echipamente suplimentare, cum ar fi furtunuri, scări, scule de mână, uniforme sau echipament de protecţie.

‘În urmă cu câţiva ani, unul dintre principalele noastre proiecte de lege din Parlament a urmărit să se asigure că pompierii voluntari să fie asiguraţi în timpul misiunilor. Aşa s-a ajuns la contractul-cadru cu pompierii voluntari. Dacă se întâmplă vreun accident, acesta este considerat accident de muncă, iar persoana accidentată beneficiază de îngrijire medicală’, a precizat primarul Korodi Attila, care le-a înmânat membrilor echipei contractele de voluntariat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks