Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa lansează o nouă ediţie a concursul online de pictură şi desen ‘Apa este viaţă’, elevii cu vârsta între 7 şi 16 ani fiind invitaţi să participe cu lucrări în perioada 8 – 28 februarie, premiile constând în trotinete electrice, biciclete, hoverboard-uri şi vouchere la o librărie.
Concursul este organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Apei – 22 martie.
‘De Ziua Mondială a Apei ne dorim să fim alături de tinerii noştri parteneri în cadrul concursului de pictură şi desen ‘Apa este viaţă!’, ediţia 2023. Elevii din judeţul Constanţa, cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani, sunt invitaţi să răspundă de data aceasta provocării ‘Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume – Fiecare picătură contează’ printr-o creaţie originală, alb-negru sau în culori, folosind oricare dintre tehnicile de pictură sau desen. Concursul se desfăşoară, în perioada 08 februarie – 22 martie 2023, pe pagina de Facebook RAJA SA, sub hashtag-ul #Concursapaesteviata2023 (https://www.facebook.com/scRAJAsa) şi pe pagina web – www.rajac.ro’, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de RAJA Constanţa.
Înscrierea în concurs se face prin trimiterea unei singure lucrări pentru fiecare participant, în format JPEG sau PDF, pe adresa de e-mail: concurs@rajac.ro, în perioada 8 – 28 februarie, ora 23.00. Lucrarea va fi însoţită de declaraţia de consimţământ parental şi de celelalte informaţii prevăzute în regulamentul concursului, publicat pe pagina de Facebook RAJA sau pe site-ul www.rajac.ro.
‘Toate lucrările înregistrate în concurs vor fi publicate, începând cu data de 4 martie 2023, în cadrul unei expoziţii virtuale, pe pagina de Facebook RAJA S.A., în două albume, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă (7-11 ani, respectiv 12-16 ani), pentru a fi votate de public. Premiile puse în joc sunt trotinete electrice, biciclete, hoverboard-uri şi vouchere la librăria Cărtureşti’, se mai spune în comunicat.
Potrivit acestuia, lumea se confruntă în prezent cu o criză a apei şi a salubrizării. Ce facem? Stăm şi ne uităm sau acţionăm?
Apa se află în centrul dezvoltării economice şi sociale, este vitală pentru menţinerea sănătăţii, importantă în agricultură, cât şi pentru gestionarea mediului. Dar schimbările climatice, creşterea populaţiei şi dezvoltarea economică forţează limitele resurselor de apă finite ale lumii.
‘În acest context, compania de apă RAJA, în calitate de furnizor al serviciilor de alimentare cu apă şi de colectare-tratare a apelor uzate, are un rol esenţial în atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă – Apă curată şi sanitaţie. Ne străduim permanent să implementăm cele mai bune practici în domeniul alimentării cu apă şi al colectării/tratării apelor uzate urbane, să extindem accesul la infrastructura gestionată, (…), şi acţionăm totodată pentru protejarea surselor de apă şi a receptorilor naturali. De asemenea, participăm la programe de cercetare şi dezvoltare, ne implicăm activ în acţiuni de conştientizare a tinerei generaţii privind importanţa modului de gestionare a apei potabile şi uzate pentru dezvoltarea economică, socială şi de mediu a comunităţilor în care acţionăm’, a informat RAJA Constanţa.