AcasăStiri generaleCutremur în Turcia/Romaşcanu: Tragedia poporului turc - simţită cu intensitate de întreaga...

Cutremur în Turcia/Romaşcanu: Tragedia poporului turc – simţită cu intensitate de întreaga omenire

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a semnat, joi, în Cartea de Condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, prilej cu care a afirmat că ‘tragedia poporului turc a fost simţită cu intensitate de întreaga omenire’.

‘Tragedia poporului turc, suferinţa imensă trăită au fost simţite cu intensitate de întreaga omenire, martoră a acestei cumplite catastrofe. România a fost prima ţară care şi-a oferit ajutorul, iar români curajoşi încearcă, cu riscul propriei vieţi, să salveze vieţile semenilor lor. Am semnat şi eu astăzi, la T.C. Bukreş BuyukelciliŸi / Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, în Cartea de Condoleanţe, în numele Ministerului Culturii, şi i-am transmis ES Dl. Ozgur Kirvanc Altan întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să le mângâie familiile’, a transmis Romaşcanu, pe Facebook.

Potrivit autorităţii de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia, AFAD, la prima oră a zilei de joi, la patru zile de la cutremurele cu epicentrul în Turcia, bilanţul oficial al deceselor a urcat la 12.873, în timp ce numărul răniţilor depăşeşte 63.000.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks