AcasăPoliticaCristoiu: Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe...

Cristoiu: Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe noi, ca ţară membră NATO

ion-cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că declaraţiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, despre planul Moscovei de a distruge democraţia în R. Moldova şi racheta rusească ce ar fi trecut prin spaţiul aerian al României sunt încercări ale liderului de la Kiev de a extinde războiul prin atragerea noastră în conflict, ca ţară membră NATO.

„Pentru liderii occidentali este foarte comod. Ii da arme, dar razboiul se duce pe teritoriul ala. Cred ca Zelenski stie ca este o ultima rasuflare, un ultim efort al occidentalilor, dupa care ar trebui sa vina interventia directa. Eu nu cred ca occidentalii vor trece aceasta linie. Si atunci, dandu-si seama ca nu mai are nici un motiv sa nu faca o contraofensiva, au venit tancuri, au venit alea, (Zelenski ) incearca, intr-adevar, un razboi mondial. Adica incearca sa atraga, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o tara membra NATO, doar-doar la un moment dat se declanseaza acel razboi si razboiul nu se mai duce doar pe teritoriul Ucrainei si se extinde peste tot. Daca as fi consilierul lui, i-as atrage atentia ca au mai fost in istorie personaje folosite. Nu cred ca occidentalii merg pana acolo de dragul Ucrainei” , a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gandurile lui Cristoiu, de la Smart Tv.

Ion Cristoiu mai spune ca anuntul sefului armatei ucrainene ca o racheta ruseasca ar fi trecut prin spatiul aerian al Romaniei face parte tot din incercarile Kievului de a atrage Romania in conflict.

„Vedeti disputa cu racheta. Nu stiu daca a trecut asupra Romaniei. El o tine langa că a trecut, a intrat in spatiul aerian al NATO, cutare-cutare, daca o fi trecut, ai nostri… in momentul in care recunosti ca a trecut, esti obligat sa reactionezi. Sigur au fost discutii de genul bai, hai sa spunem ca n-a trecut, mai ales ca nu poti sa spui ca e o agresiune, a trecut o racheta. El incearca sa atraga… telefonul este stai cuminte Iohannis! , a sustinut publicistul.

Articolul Cristoiu: Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe noi, ca ţară membră NATO apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks