AcasăPoliticaCiolacu: Va fi o rotație rapidă, avem un gentlemen’s agreement

Ciolacu: Va fi o rotație rapidă, avem un gentlemen’s agreement

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre viitoarea rocadă a liderilor politici în Guvernul României, scrie dcnews.ro.

Președintele Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, își anunță venirea la guvernare, potrivit protocolului semnat în coaliție cu Partidul Național Liberal. Liderul PSD pune accentul pe relația bună, mai mult decât instituțională, pe care o are cu șeful PNL, Nicolae Ciucă.

Declarațiile lui Ciolacu au fost făcute în emisiunea lui Ionuț Cristache de la Prima News.

„Eu mă văd periodic cu premierul Nicolae Ciucă. Avem cel puțin 2-3 [întâlniri] pe săptămână și vorbim foarte des la telefon. Este o premieră în politica românească. Poate și de aici anumiți colegi, atât din PSD, cât și din PNL, suspectează că iau niște decizii fără să anunțăm. Nu, nu luăm nicio decizie, încercăm să ne coordonăm activitatea executivă și legislativă, lucru care nu s-a întâmplat niciodată între doi lideri ai celor mai mari partide din România.

Încercăm să ne coordonăm această activitate pentru România. Nici pentru Ciolacu, nici pentru Ciucă. Niciodată nu a existat între mine și domnul Nicolae Ciucă o discuție că această rotație nu va avea loc. Dimpotrivă, discuția a fost, în postura de oameni de stat, că a venit în sfârșit vremea în România ca doi lideri politici să respecte acordurile pe care le-au semnat. Veți vedea că așa va fi.

Din punctul meu de vedere va fi o rotație rapidă, într-un termen foarte scurt. Avem această îndatorire față de români. Cred că toată lumea s-a săturat de scandaluri politice. Nu pui nimic în farfurie, când e scandal politic doar stai și te uiți mai des la televizor să vezi ce se întâmplă, dar lumea e sătulă de această abordare din partea politicienilor. E un lucru pe care îl știm amândoi. Lucrurile vor fi mult mai simple decât încercăm să speculăm.

Este un «gentlemen’s agreement» între noi și am avut o colaborare instituțională aplicată. Normal, vorbim de atâtea ori, sfătuindu-ne împreună în anumite decizii guvernamentale, legislative, e normal că s-a creionat un fundament între noi doi. Îl respect și văd că este reciproc”, a spus Marcel Ciolacu.

Articolul Ciolacu: Va fi o rotație rapidă, avem un gentlemen’s agreement apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks