AcasăPoliticaCornel Nistorescu: Ciucă şi Bode, un militar şi un electrician, de fapt...

Cornel Nistorescu: Ciucă şi Bode, un militar şi un electrician, de fapt doi fricoşi plagiatori, ar vrea ca românii care protestează să sfârşească după gratii

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie, în Cotidianul, că Ciucă şi Bode se tem de protestele românilor şi ar vrea ca cei care îşi exprimă nemulţumirile să sfârşească după gratii.

Iată textul:

„Multă lume este șocată de inițiativa lui Ciucă și Bode. Doi fricoși urmăriți pentru furt intelectual au inițiat un proiect de lege care să modifice pedepse din Codul Penal. Cei doi se tem de comportamentul cetățenilor în timpul protestelor. Ei propun, printre altele, modificarea art. 371 din Codul Penal, astfel încît tulburarea ordinii publice să fie pedepsită cu închisoare între 1 an și 5 ani. Prevederile actuale indică o închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Proiectul Bode-Ciucă elimină astfel posibilitatea ca tulburarea ordinii publice să fie pedepsită doar cu amendă.

Adică nemulțumitul agitat să poată fi trimis direct la pușcărie.

Ce vor bănuiții și cercetații de furt intelectual? Cetățenii să nu înjure, să nu fluiere, să nu calomnieze și să nu blesteme! Să nu protesteze decît prin cîntece și cu lozinci decente. Să nu aducă atingere imaginii demnitarilor puturoși, incapabili și nesimțiți. Dacă aduc atingere puținului obraz pe care îl mai au, vor sfîrși după gratii.

Cum se face că Bode și Ciucă, militar și electrician, cu bietele lor specializări, semnează un proiect de modificare a Codului Penal? Culmea, într-o perioadă în care amîndoi sunt acuzați de furgăseală. Fac pariu că habar n-au de domeniu! Amîndoi își prind urechile în Codul Penal. Asta înseamnă că echipele care îi deservesc au redactat modificările. Ceea ce înseamnă că prin cabinetele guvernamentale și pe la Cotroceni bate un vînt de groază. Și cineva a zis, trebuie să facem ceva.

Și a dat ordin! Ar putea fi un semn că rapoartele SRI semnalează pericolul unui mare val de proteste. Poporul este nemulțumit de președinte și de guvern, de prețuri, de taxe, de felul cum este condusă țara, de viața pe care o duce. Și fierbe. Așa se explică de ce Bode și Ciucă sunt nerăbdători să mărească pedeapsa pentru cei care „tulbură liniștea publică”.

Conform proiectului, din dubă se va putea ajunge la tribunal și de acolo în penitenciare pentru o perioadă de 2 pînă la 7 ani. Și asta numai pentru atingeri aduse imaginii.
A cui imagine este oare în mare cădere și este vizată de înjurături? Nu cumva a lui Klaus Iohannis și a confraților într-ale scrisului, Ciucă și Bode?”, scrie Nistorescu.

Articolul Cornel Nistorescu: Ciucă şi Bode, un militar şi un electrician, de fapt doi fricoşi plagiatori, ar vrea ca românii care protestează să sfârşească după gratii apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks